Veni, vidi, volvi.

Ytterst osäker på om min egenkomponerade böjning av "Volvo" här ovan är korrekt, men hur som helst:

Klockan halv åtta skruvade jag lister på IKEA-taket med dyngsura handskar.. 
Klockan åtta var jag blöt ända in till långkalsongerna.
Klockan halv nio kastade jag handskarna och gick hem.
Klockan är nu snart halv 10 och jag ligger nyduschad i min säng och hör vinden vina och regnet vräka ner här utanför. 

Jag anser det inte värt att stå på ett tak i stormbyar och hällregn för 95 kr/timmen. Men mest av allt vägrar jag riskera att bli sjuk för 95 kr/timmen, då jag ska ha mina första lektioner på måndag och vill givetvis vara i fin form då. Dessutom händer det en massa roliga grejor imorgon, men stort hemlighetsmakeri råder och jag får berätta mer på söndag. Kan väl kosta på mig en SKÅL! utan att avslöja för mycket.

Klart grabben ska ha box

Boxercise. Fridas bror Lars har tjatat på mig i några veckor nu, och jag har alltid haft bra undanflykter. Tills idag.
Jag tyckte att det verkade som en bra idé att köra ett hårt pass efter att ha stått i minusgrader och snålblåst (Nordan...) på IKEA-taket en hel dag. Ja, du läste rätt - jag gör ett kort gästspel på taket under mina två lovdagar; kom på att jag inte kommer få så mycket pengar i november annars och hyran måste ju betalas likt förbannat. Bara att bita i det sura äpplet och stå ut två arbetspass till. Huva.

Imorgon utlovas dessutom snöstorm, så det lär ju bli den bästa takläggardagen hittills i min korta karriär. Det gäller ju att sluta när man är på topp. Precis som Hellacopters gjorde i veckan.

Åter till boxen. Det var sjukt jobbigt och jag svettades likt en ost i solen. Lars slog mig sönder och samman, och mobbade mig dessutom för att jag inte kunde sparka med sträckt ben (har ju aldrig strechat i hela mitt liv). Jag slog väl på en hel del jag med, men att boxas med någon som är två meter lång, stark som fan och 20 kg tyngre är i värsta laget. Men det var skönt när det var över. Och det blir nog fler gånger - då jäklar ska han få!


Top 20-låtar

Alltså, jag har vridit och vänt på denna lista i några veckor nu. Lagt till och tagit bort. Tanken var ju att det skulle vara en lista som pekade ut de 20 låtar som jag tycker är världens bästa. Men jag har kommit fram till att det inte funkar riktigt - det finns ju alldeles för många olika bra låtar. Så jag nöjer mig med att kalla listan "20 låtar som jag tycker är väldigt bra" eller nåt i den stilen (och håller därmed dörren öppen för att det faktiskt finns andra låtar som borde få komma in på listan). Endast en låt per artist är det som gäller och då ser det i dagsläget ut så här:

 

1. Fix you – Coldplay

2. Nightrain – Guns N’ Roses

3. Futures – Jimmy Eat World

4. Utan dina andetag – Kent

5. Best of You – Foo Fighters

6. Smokers outside the hospital doors – Editors

7. Iris – Goo goo dolls

8. Left and leaving – The Weakerthans

9. Born to run – Bruce Springsteen

10. Calleth you, cometh I – The Ark

11. To ride, shoot straight and speak the truth – Entombed

12. Let go - Frou Frou

13. Rather be dead - Refused

14. Kickstart my heart – Mötley Crüe

15. White guilt – The Bronx (feat. Gilby Clarke)

16. You can’t always get what you want – The Rolling Stones

17. Helena - My Chemical Romance

18. Hallelujah – Jeff Buckley

19. With or without you – U2

20. Tonight, Tonight - Smashing Pumpkins

 


Söndag

Jag är trött och matt. Orkar inte formulera mig. Tur att jag har en tjej som kan göra det åt mig.

Imorgon tänkte jag dock vara på tå igen, nytt jobb och allting. Ska bli kul!

Det é mycket nu...

Det har hänt en hel del de senaste dagarna - både roliga och tråkiga saker. Och i så pass stor utsträckning att jag inte orkat skriva om det. Får försöka mig på en sammanfattning i punktform ist:

* Det tråkiga är att jag under mitt slösurfande häromkvällen insåg att jag kände den där tjejen som blivit mördad utanför Gällivare. Jag tyckte jag såg något bekant på de bilder som cirkulerat i media och när jag hittade jag en äldre bild på henne föll polletten ner; vi jobbade tillsammans i Åre 2001 där jag avlöste henne i liften varje dag. Hon minns henne som en "go och gla" tjej, precis som ett liftbiträde ska va, och jag kommer framförallt ihåg hennes härliga pitemål. Det är en sjuk värld, vila i frid Carolin.

* Chinese democracy starts now! Måste säga att den slutligiltiga versionen av låten är bättre än tidigare läckor, men är enligt mig fortfarande ett märkligt första singelval. Man tröttnar ju t.ex. på introt redan andra gången man hör det och det grungiga riffet känns ganska mossigt. Och produktionen, hallå, hur många gitarrer döljer sig egentligen i produktionen; typ 184923 eller nåt i den stilen. Roligt är dock att Dr. Pepper nu får stå sitt kast och dela ut varsin burk läsk till hela det amerikanska folket, haha. Och det ska ju bli mycket spännade att höra helhelten när plattan väl anländer den 23 nov.



* Jag har gjort min sista dag på taket (på förhoppningsvis ganska länge - helst hela livet). På måndag är jag lärare igen, högstadielärare denna gång, i SO och svenska(!). Så himla himla himla skönt och roligt. Ah. Först och främst ska jag arbeta fram till jul, men det verkar även finnas stora möjligheter till förlängning i vår.

* Sist ut: världens godaste törstsläckare Coors light finns nu på Systemet! Jag firade det hela med att köpa en låda:



Min kyl ser alltså numera som en ölhylla på vilken amerikansk liqour store som helst (om det inte vore för den heliga och krämiga mellanmjölken från Klöver). Och om nu bara Taco Bell kommer till Sverige så behöver jag inte åka till Amerika lika ofta. Eller?

Chinese democracy starts...

...tomorrow?

Det sägs ju vara klart att skivan som vissa av oss väntat på i typ 15 år ska släppas den 23 nov, så varför inte.


Glad att det är över

Jag är glad att det är över
så lämna mig ifred
du är det sista jag behöver
och jag orkar inte mer.
Jag är glad att det är över
så lämna mig ifred
du är det sista jag behöver
och jag orkar inte mer
.

Tillägnad årets golfsäsong.

Crossat rekord

Var sjuk förra veckan och detta är första veckan på länge jag har kunnat och hunnit träna ordentligt. Löprundorna i spåret har varit under all kritik på sistone och när jag till på köpet trampade snett i torsdags beslöt jag för att minimera riskerna för att nytt snedsteg och drog idag till Stallet för att köra crosstrainer. Eftersom flåset varit sviktande hade jag tänkt ta det ganska lugnt, men det blev till slut min bästa workout ever. Tidigare var mitt rekord 767 kalorier och den nya noteringen lyder 779 kalorier på en halvtimme (siffror som man iofs kan ta med en nypa salt, men eftersom jag nästan alltid kör på samma maskin har jag en ganska bra måttstock på hur hårt jag kör).

Hemligheten bakom det hela? Har som sagt varit sjuk och vilat en hel del, men mest beror det nog på en liten men mycket energirik rulle från Panini timmen innan träning och framför allt den perfekta klassikern "Songs to fan the flames of discontent" i lurarna - när man är helt slut efter knappa 28 minuter och egentligen borde köra två minuters cooldown kommer "The Slayer" som får en att ge järnet i 2 minuter till och när skivan är slut har du 20 sekunder till på dig att trampa skiten skiten ur maskinen endast ackompanjerad av ditt eget hyperventilerande. Perfekt.

Hell on wheels

Härmed förklarar jag träningen inför Vasaloppet 2009 invigd. Fick nämligen ett par rullskidor i söndags (tack Mamma!) och idag var det dags för jungfrufärden. I sällskap med McAttack skidades det i dryga halvtimmen på cykelvägen mellan Uppsala och Vänge, en ganska snäll sträcka utan branta backar. Det var jobbigt och tråkigt, men förmodligen mycket bra träning. Det känns så i min rygg nu iallafall. Ska bli spännande att se hur det känns imorgon bitti. Men vi har kommit överens att köra minst en gång i veckan tills snön kommer, om den kommer. Ur spår!


The return of DJ Happy Hour

Det var kul att spela skivor igår. Stämningen var på topp runt två-krokarna och när ett gäng hockeygrabbar gick igång på "Enter sandman". DJ Happy Hour var inte sen att haka på (att sälja sig) och körde säkra allsångskort  som "Highway to hell', "Run to the hills", "Song 2" och "Killing in the name". Men största allsången var lite otippat "Alive" då hela stället skrålade med i refrängerna.

Hade ett gäng polare som önskade Slipknots "Psychosocial", och uppfyllde deras önskan omgående. Efter någon timme kom dom tillbaka och ville höra den igen, men utan större resultat eftersom jag inte gillar att köra en låt två gånger samma kväll. Mina vänner köpte detta, trots sitt idoga tjat, men en lirare jag aldrig träffat förut vägrade ge sig och när sista låten klingade ut tyckte han att det var på sin plats med ett litet "kvartsamtal" med mig. Stackars fulla människa, det är inte lätt alla gånger.

Nu skiner solen och jag ska ut på golfbanan. Fore!

Fotbollskväll

Var iväg till huvudstaden och jobbade med Caesars som lirade på ett jippo inför Sverige - Portugal. Ett snabbt avklarat jobb; bandet spelade bara fyra låtar och jag kunde ta 19-tåget hem till Uppsala.

Även Bjärred Andersson var på plats på Café Operas scen, inte för att sjunga men för att rapportera in laguppställningen (som tydligen lillebror skvallrat om). Bjärred är en by i Skåne där dom pratar jävligt grötigt och på väg ner från scenen försökte Der Kaiser säga något till mig, men jag förstod aldrig vad han sa.

Innan gig togs "In med bollen" ut på gitarr och efter diverse problem kom vi fram till att den korrekta ackordföljden är: A, E, F#m, C#m, D, A, D, E. Det blev föga förvånande den enda riktiga allsången för kvällen, även om den minglande publiken även gungade med till "Jerk it out" (som tydligen varit med på något Fifa-spel för något år sedan).

Nu har jag precis avnjutit en pizza och ska efter matchen ner till Bullitt och spela skivor.
Heja Sverige!

Vinter!

Det är ju oktober och jag surfade därför in på skistars hemsida
och fann att vintern kommit till Åreskutan:



Här ovan står var bilden är tagen, en plats som i folkmun kallas för Kabin Berg och så även på Åres hemsida. Eller som Frida, som låg bredvid mig när jag surfade, väljer att tolka det:

- Vem är den där Kabin (uttalat Kábin) Berg egentligen?


Det ska vi titta närmare på senare i vinter, det är ju som sagt bara oktober än. Hihi. :-)

Genius

När jag ändå skriver om musik så får jag passa på att slå ett slag för den nya funktionen i iTunes; Genius. Funkar typ som pandora.com, nämligen så att programmet väljer ut musik som matchar med en låt som jag själv väljer ut. Man får på så vis ganska otippade, men välkomponerade playlists och sådana gillar jag. Testa själva vetja!


Berras Topp 20

Efter att ha läst Martins blogg och hans planer på att förnya sin topp 20-albumlista från 2003, satte jag mig i fredags för att kolla vilka plattor som skulle få vara med om jag fick bestämma nu så här 2008. Jag kände mig dock lite osäker, mest för att jag tycker det är så himla svårt att väga olika musikstilar/skivor mot varandra och orkade till slut inte göra klart listan. Men när Martin nu publicerat sin nya lista vägrar jag att vara sämre. Endast en skiva per band (och inga samlingsskivor) gäller, vilket gör att valet ibland blev ganska klurigt, men well - here goes:

1.    Guns N’ Roses – Use Your Illusion II
2.    Jimmy Eat World – Bleed American (S/t)
3.    Coldplay – X & Y
4.    Weezer – Pinkerton
5.    Foo Fighters – The color and the shape
6.    Rancid - …and out comes the wolves
7.    Kent – Isola
8.    The Bronx – S/t 2006
9.    Bruce Springsteen – Born to run
10.  Refused – Songs to fan the flames of discontent
11.  Norah Jones – Come away with me
12.  Entombed – Uprising
13.  The Fray – How to save a life
14.  Weakerthans – Left and leaving
15.  Millencolin – Home from home
16.  Randy – You can’t keep a good band down
17.  U2 – The Josua Tree
18.  Turbonegro – Apocalypse dudes
19.  Mötley Crüe – Dr. Feelgood
20.  Van Halen – S/t

Bubblare:
City and colour – Sometimes
Blink 182 – S/t
NWA – Straight outta Compton
Damien Rice – 0
The Killers – Hot Fuss
Postal Service – Give up

Med reservation för vissa bortglömningar.

RSS 2.0