The Bömb

Jag och Tommy har dragit till Skottland och Mackans nya hemvist Edinburgh. McAttack bad mig plocka med mig lite vetenskapsutrustning (han är här på forskarutbyte). Prylarna såg en aning suspekta ut och jag gruvade mig faktiskt lite inför vad som skulle hända när flygplatspersonalen när dom hittade denna i mitt handbagage och hur jag skulle lyckas förklara vad fan det var för något:





Men det visade sig vara helt lugnt (inte en jävel kollade i min väska). Så vi kom fram ordentligt och begav oss genast ut på puben för att fira.



Nu är vi på't igen och det har precis avnjutit pannkakor och bagels med ginger jam till frukost. Hög tid att bege sig ut på stan för att kolla slott, vulkaner och affärer, på återseende!

Shots and motion goes acoustic in Hollywood!

Shots and motion har aldrig spelat live, men snart är det premiärdags. Jag lyckades nämligen boka in oss på klassiska The Cat Club uppe på Sunset i West Hollywood och den 15 juni gör vi ett akustiskt gig där. Kommer bli skitkul, oavsett om det kommer någon publik eller ej!

Senast jag var på Cat Club, sommaren 2005, lirade dom avdankade hårdrocksfarbröderna i allstarbandet Starfuckers (med min barndomsidol Dizzy Reed i spetsen). Bandet spelar fortfarande varje torsdag och lördag, så jag hoppas att åter få stifta bekantskap med dem:




Dizzy har verkligen anamat heroin chic looken på äldre dar...

"Bagarberras bullar dom vill vi alla ha..."



Bernt Dahlbäcks låt "Bagarberta (liten visa i baktakt)" går på repeat i köket idag...

My LA home(?)

Den 10:e juni drar Shots and motion till Los Angeles för att spela in debutplattan. Redan på onsdag börjar vi spela in trummor här på hemmaplan och det är tänkt att vi ska jobba med sång- och gitarrpålägg i LA. Martin ska även skriva 10 andraverser, eftersom alla våra låtar hitills bara har en vers. Och så ska vi ju dricka pilsner, surfa och äta god mat förstås.

Vi hade planer på att bo på hotell i Hollywood och hyra en replokal/studio att arbeta i, men när vi tänkte efter lite insåg vi att det var ett hus somi behövdes. Och på min inrådan ditchade vi även Hollywoodplanerna (Sunset strip må vara rolig på nätterna, men på dagarna är det faktiskt ganska dött) och jag blev ansvarig för att dammsuga Craigslist (Amerikas motsvarighet till Blocket) efter passande objekt närmare stranden. Jag letade länge och väl innan jag hittade något som både var ledigt och som passade våra behov, men till sist hittade jag detta hus på Grand Blvd:











En tvåvåningskåk med tre sovrum, jazucci, patio och tillhörande gitarrer - sex kvarter från Venice Beach - låter ju helt fantastiskt, men jag väntar gärna med ytterligare jubelsång tills vi fått nyckeln och installerat oss...

God natt Uppsala, vi ses kanske i juli

Var just ute en sväng och gjorde bl.a. ett litet gästspel på Danielas (min frisör och tillika Martins flickvän) 25-årskalas, men var tvungen att dra vidare ner på stan illa kvickt pga kattallergin som jag trodde hade växt bort. Tji fick jag. Attji till och med.

Det var dock inte bara jag som var allergisk, så jag fick sällskap av det blivande brudparet Ron & Sandra och fick höra lite om deras planer inför bröllopet i september - och det verkar som om den beryktade showorkestern Carl Albinz kommer stå för underhållning. Kul!

Efter en liten stund på Bullitt, dit jag mest gick för att casha in lite dj-lön, så begav jag mig så hemåt igen. Då slog det mig att jag inte kommer röra mig i Uppsalas nattliv förrän tidigast i mitten av juli. Jo, för att nästa helg är det Edinburgh som ska gäller och helgen efter det blir det Stockholm och Bruce för hela slanten. Och sen är det visst LA och USA i en månad. Stackars mig, hur ska jag klara mig utan Uppsalas pulserande uteliv så länge...

Appropå ironi, så fastnade jag tidigare ikväll framför Schyfferts direktsända talkshow om The 90s och tyckte att den faktiskt hade sina poänger. Har aldrig riktigt fastnat för Schyffert (men han har ju liksom alltid funnits där) och det var ganska kul att själv höra honom berätta om hur han egentligen aldrig varit bra på något utan förlitat sig på hjälp från andra. Och det har ju tydligen funkat ganska bra.

Trötta ben

Är ganska knäsvag efter att ha spelat säsongens första 18-hålsrunda och därefter sprungit 12 km. Puh. Har kört extra hård med träning de senaste två veckorna; varierad konditionsträning och ett specialutformat styrketräningsprogram på gymmet. Och lägg därtill en nyttig kost och ingen alkohol. En vecka kvar på programmet och sen ska jag baske mig vara i mitt livs form...

Men nu har jag iaf unnat mig lite schysst käk och jäser för tillfället i soffan med magen full av quesadillas och i frysen väntar en burk Phish food på att få möta sitt öde. Efter 22 återfinns jag i baren på Bullitt där det ska spelas plattor till 03 - nyktert (det ni...)!

Säsongspremiär

Det blev både färskpotatis- och balkongmiddagspremiär ikväll!



Frida väntar på att få sätta tänderna i mina grillspett med marinerad quornfilé,
paprika, svampinjon och cocktailtomat tillsammans med knaprig sallad och
gräddfil. Jordgubbar och mjölk till efterrätt.

Det kom ett brev...

...



Nu kanske ni tror att denna särskrivning är vardag för en sån som mig, men det är faktiskt bara andra gången som detta händer. Förra gången var på Broken i Åre (där vi ställt oss på bordsväntelistan) när servitrisen ropar: "Finns Bert här? Bert Hagen?".

Nu finns det alltså även svart på vitt och jag har fortfarande inte slutat skratta...

Söndagen som vägrade ta slut

Jag har hunnit med så himla mycket idag:
  • 1 timmes morgonpromenad
  • Frukost på balkongen
  • Läsa bok i solen
  • Spelat tennis med Tomas
  • Tvättat
  • Handlat
  • Hämtat ut Springsteen-biljetter
  • Diskat
  • Bäddat rent
  • Spelat betapet
  • Sett Sirius vinna på övertid mot Giffarna
  • Tränat med Carl-Albin
Nu:  Nedvarvning framför teven i väntan på att Frida kommer hem från Norrtälje (och förhoppningsvis har hon då något gott med sig).

Matätartävling

När jag zappade lite häromdan fastnade jag framför världscupen (eller vi kan nog faktiskt döpa om den till amerikacupen) i matätning och såg hur fullvuxna män tävlade i vem som kunde äta flest donuts. Fascinerande.

Ikväll är det min tur att tävla. Lars (Fridas bror) och jag ska tävla vem som klarar av att äta en hel pizza på Comedia. "Lätt som en plätt" tänker ni, men faktum är att både jag och McAttack har tidigare (med samma inställning) lidit svidande nederlag på restaurangen; man går helt enkelt in i väggen efter två tredejdelar av monstrositeten. Men den här gången har jag förberett mig väl och tänker inte vika ner mig i första taget. Må bästa man vinna!

Antikrist

Jag gick ur Svenska kyrkan idag. Det var fan på tiden.

Superset för SUPERSIZE

Tittade lite i boken "Träna dina armar" (utgiven av pajastidsskriften Men's Health) igår och tänkte att det vore kul att förnya träningen lite så här inför sommaren. Jag körde ett "vanligt" program ur boken förra våren, men i år fastande jag för upplägget med super- och trippelset. Ett superset består av två olika övningar som man kör efter varandra utan vila i mellan och i ett trippelset kör man givetvis tre olika övningar. Tungt och väldigt jobbigt, men samtidigt väldigt varierat. Dagens pass var inriktat på arm, bröst samt en avslutande benövning och när jag ju är hemkommen från premiärpasset är jag så trött i armarna att jag knappt orkar skriva. Men innan jag kastar in handduken måste jag bjuda på några godbitar från Men's Health-boken:

"Du kommer klara övningar som bänkpress och chins som en dans. Och när du bestämmer dig för att tatuera in din flickväns namn på armen så kommer du kunna använda riktigt stora bokstäver."

"Att pumpa upp sig tjänar fem viktiga syften:

1. Det ser bra ut.
2. Sätter fart på de muskelbyggande osv...
...
5. Det ser bra ut - vilket tål att upprepas."


- Jo, jag läste i Men's Health att det såg bra ut.


100 spänn

Har haft en trevlig och tämligen varierad helg.
I fredags bjöds jag och Frida på konsert med Sveriges piggaste 80-åring av Pappa och Inger; Owe Thörnqvist på UKK. Det blev en riktig helkväll med middag, drinkar och hela baletten. Owe vet fortfarande hur man underhåller och det bjöds både på klassiska låtar och fräckisar.

I lördags blev det morgonpromenad och träning innan det bar av till Matte Rask och dennes 30-årsskiva. Kul att träffa gamla vänner och plus i kanten till Matte för att festen började redan på eftermiddagen. Funderar på samma upplägg själv nån gång sisådär om 11 månader - 30 årsfest a la last man standing. 
Den här gången blev det inte jag iallafall -  gick hem och spenderade kvällen i soffan med Frida och filmen Traitor (helt ok).

Vaknade utsövd och fräsch och tog ännu en morgonpromenad innan frukost. Efter lite slöande och vi till gymmet och resten av dagen gått åt till att färdigställa förproduktionen till Shotsplattan (har ju gitarrer att lägga på tio låtar). Har hittllls hunnit med sju av låtarna och det går faktiskt smidigare än jag tänkt mig. Martin kommer hit på tisdag och ska sjunga in lite slasksång och göra klart det hela. Om några veckor börjar vi om, men då är det skarpt läge. Tjoho!

Det bästa med helgen måste ändå vara att jag endast bränt 100 spänn. Ganska smart eftersom jag räknade ut att varje dag på semestern minst kommer kosta mig 500:- (500 x 30 = 15000) och då har jag bara räknat med hotell och käk (resa och hyrbil exkluderat). Så det får nog bli fler 100-kronorshelger framöver om jag ska ha råd att roa mig over there...

Carl-Albinz rör om i grytan

Vi kan nöjt konstatera att de 3000 i den betalande publiken på Snerikes verkade ha lika kul som bandet på Valborg. Synd att folk runt omkring inte uppskattade det riktigt lika mycket. Nästa år tror jag att vi får ta och be OD att skjuta på sin konsert så att vi får spela i fred.

Komma till Skott

McAttack har tagit sitt smeknamn på största möjliga allvar och flytt utomlands för att fortsätta skrivandet på sin avhandling. Jag och Tomas har bestämt oss för att åka dit och störa honom lite. Det är i Edinburgh det händer och sista helgen i maj drar vi västerut för en liten snabbvisit.



Det kommer bli en billig resa; dels för att flygbiljetterna nästan inte kostade någonting och dels för att både Tommy och jag är innehavare av sådana här:



Min första all inclusive-resa, inte illa. Vi ses McAttack och försök inte snåla ur nu! :D

Seven nation army 3.0

Har ägnat några dagar åt att redigera delar av materialet från de tre kameror som användes på Valborg och som grädde på moset styrde CV upp lite (eller mycket) bättre ljud:



Missa inte att trycka på HQ-knappen. Det kommer mera vad det lider...

Min diet sedan i onsdags:

Sojakorvchipsgodisroséölchampagneölhalloumisojakorvpizzaglassgrädde-
indiskmatroséöltårtakakorölpizzasubwayenchiladaschipsgodisläsk.



RSS 2.0