Utan trosor i Tyrolen

Som tur är. Men kul är det alltid!

Avd. Komma undan med blotta förskräckelsen

Vilken fotbollsmatch man just sett, Turkiet vände 0-2-underläge till vinst med 3-2. Men åh vad synd att inte Tjeckien lyckades trycka in en kvittering: turkarnas målvakt Volkan blev utvisad och eftersom alla byten redan var gjorda fick utespelaren Tuncay ställa sig mellan stolparna. Tänk hur kul det skulle ha varit att sett honom i den straffläggning som hade följt ett oavgjort resultat!

The Cardigan

Var på stan och bakiskrubbade med McAttack och hittade en snygg cardigan från Fox på SkiTotal. Dessvärre fanns den bara i medium (jag har tydligen blivit large på äldre dar),  men när jag kom hem så hittade den hos junkyard.se och så här fin kommer jag bli om några dagar:


Har Junkyard anlitat en giraff som modell?

Calle med koll

UNT (tidningen här i stan) hade en liten enkät där olika kända personer tippade kvällens EM-match mot Spanien. Flera trodde på vinst med typ 3-1, medan en del andra var lite mer svävade:



Haha. Själv tror jag att det går sådär och att vi ska vara väldigt glada om vi får med oss en poäng mot David Villa & Co.

Läste även att svenska kyrkan finns på plats under EM - hoppas dom på att värva nya medlemmar om prällens profetior slår in eller? Eller planerar dom att tiodubbla kollektet genom att spela på en svensk skräll?

SVT i mitt hjärta

Usch vad jag inte gillar TV4:s sändningar från EM. Dels på grund av pajasarna framför kameran (ok, några få undantagna) men mest på grund av reklamavbrotten. Jag hoppas verkligen att SVT rycker upp sig inför förhandlingarna till nästa fotbolls-VM och satsar på att ge svenska folket en bättre rapportering än denna.

Nu är min mozzarellapizza från ICA klar - hoppas att den gör mig glad.

WTAI

Det är bra att ha snälla inflytelserika kompisar i musikbranschen . Nu på lördag kommer ju Foo Fighters till Stockholm och när dessutom det svenska fotbollslandslaget OCH den svenska rockeliten agerar förband kunde jag inte låta bli att slå Borstis en signal. Jag hade tur: han skulle på bröllop och hade därmed en biljett över. Det kommer bli festligt!

No work make Berra something something...

Go crazy?
Don't mind if I do!

Jag är helt klart understimulerad för tillfället.
Så här har min dag hittills sett ut:

07.00 - Väckning, snooze
07.11 - Uppstigning
07.20 - 5 km löpning
08.00 - Frukost
08.20 - Promenad till jobbet
09.00 - Ankommer skolan och konstaterar att jag inte har något att göra där.
09.05 - Börjar spela Betapet
09.55 - Efter att ha torskat två matcher inser jag att jag borde göra nåt vettigare.
10.00 - Går och tränar. Kör en halvtimme crosstrainer, lite lätt axelrehab och mage.
11.20 - Återvänder till arbetsrummet för att konstatera att jag fortfarande inte har nåt att göra.
11.22 - Promenerar hem
12.00 - Lunch

Mycket motion har det blivit som synes, och det är väl bra att man kan utnyttja tiden till någonting iallafall. Hade egentligen tänkt tvätta nu på eftermiddagen, men det var nån som hade nallat tvättiden så jag slänger mig väl i soffan och läser lite i väntan på att nästa tvättid börjar. Gäsp.

Veteransson

Zlatan & Isak var yngst på plan (födda samma dag, 3 okt 1981) i dagens svenska startelva, och jag roade mig just att räkna ut elvans medelålder: 30,4 år. Grekernas är nånstans i närheten skulle jag tippa. Det är fan ganska gammalt, särskilt om man jämför med många andra av lagen som är med. Det är dock ett gäng erfarna veteraner som Sverige ställer på banan och man kan väl inte låta bli att förvånas av hårdingen Petter Hansson (Veteransson) när han stångar sig fram och knäar in tunneln bakom silverräven Nikopolidis. 

Vila er nu gamlingar, för på lördag kommer det bli åka av mot Spanien.

Lättnad och glädje vs. Sorg och besvikelse

Ibra. Fyfan va skönt att han äntligen fick slut på måltorkan. Inte för att Grekland kanske bjöd upp till "bazooka-dans", men det är ju så kul när Sverige går bra och stärker självförtroendet! Nu blir matchen mot Ryssland avgörande, och eftersom jag flyger till Innsbruck på måndag så får jag vara med på festen. Matchen har jag dessvärre inte råd med som det ser ut, men vi får se vad som händer...

Varför har jag inte råd? Måste hålla i slantarna lite:
Fick idag reda på att jag inte kommer få fortsatt anställning på skolan, trots att både rektor, bitr. rektor, personal och elever vill ha mig kvar. Tråkigt. Det är tydligen kommunen och facket som motsatt sig det hela och skolorna får inte anställa några vikarier, utan istället ta de fast anställda som blivit utan tjänst i och med elevtappet till alla de nya (förbannade) friskolor. Usch!

Nu kanske ni säger; "men ta jobb på en friskola istället då". Nej tack, jag vill jobba på en RIKTIG skola där man kan ge eleverna det dom förtjänar (biblioteket, stöd, schyssta lokaler, idrott, gym m.m) och inte på nåt sjaskig vinstdrivande bygge där jag dessutom skulle få en vanlig semestertjänst och därmed missa skolloven.

Jag vet dock av erfarenhet att läget brukar se helt annorlunda ut när skolan väl rullar igång i augusti, så det är inte helt kört att jag faktiskt kommer att återkomma till "min" skola redan i höst. Jag har dessutom betalt under hela sommarlovet och har därmed gott om tid att fixa alternativa lösningar. Men jag gillade mitt jobb väldigt mycket och känner sorg över dagens besked. Tur då att Sverige gjorde min dag lite bättre!

0-0 och grekiska fotbollsmördare!

Usch, jag är nervös. Efter att ha tittar på när grekerna stått och bollat till varandra under de sista 15 minuterna av första halvlek så får man väl hoppas att det blir mer fart i andra och framförallt att Sverige sätter dit en eller två baljor. Matchen ses på Mackans nymålade vägg.


Rikard försöker peppa igång Elmander.


Blågul match kräver tydligen blågula tillbehör.

Mackans nya utsikt

Utlovade som sagt en ny bild på MacAttacks vardagsrumsutsikt. Nu är hans nya lya inte på långa vägar färdig inredd, men jag tror att alla kan vara överens om vilken vy som är vackrast (jfr föregående inlägg). Men jag är väldigt nöjd med sällskap i kvarteret och hoppas även att monseiur Mac trivs med sin comeback i Stabby.



Måste även passa på att publicera en annan utsiktsbild, från när jag och min nya granne (ja, vi gör allt tillsammans) på väg till dagens badutflykt passerade Morga fornborg. Man får en magnifik vy när man kliver ut på klipporna 30 meter ovanför Ekolns vatten. Passande nog har någon ställt dit en hångelbänk, men riktigt så långt har inte jag och Mackan kommit i vårt förhållande (och jag tror faktiskt att vi är ganska glada för det, haha). Vi nöjde oss med att beskåda utsikten:



Imorgon: Jobb. Nu: Sova.

Hem till gården - för sista gången

Efter att ha sett den första matchen mellan Schweiz och Tjeckien (0-1) och tryckt en nachostallrik och en chokladkaka övertalade jag Tompa att vi skulle se match nr. 2 hemma hos Mackan. Det är nämligen så att McAttack flyttar in granne med mig imorgon och det var därmed sista chansen att se solnedgången från hans veranda/altan/uteplats (vi har inte riktigt kommit fram till VAD det är). Tompa (som vill se varenda minut av detta EM) var skeptisk på att vi skulle hinna, men jag övertygade honom att jag kunde köra fort och vi hann faktiskt dit med tre minuters marginal.

Mackan och Tompa har för övrigt slitit hårt med att renovera Mackans nya bo. Själv har jag mest tittat på, delat ut öl och glada tillrop, spelat musik samt lobbat för att vi ska dra och bada istället. Det har ju varit sjukt varmt och gårdagen spenderade jag med Boban vid Lötsjön i Länna och idag hängdes det ut på bryggan vid WIks slott. Imorrn ska jag dock hjälpa Mackan att flytta in, men eftersom vädret sägs bli fortsatt grymt så hoppas jag även kunna förhandla in ännu fler bad.


Tompa rollar och jag tittar på från min position i soffan.


Mackan och Mia fylleskvallrar och beskådar solen gå ner bakom Alsike kyrka.


Utsikten från Mackans vardagsrum 080607. Återkommer
med en ny bild imorgon.

EM!

Berra är badad, lägenheten städad, tv-sändningen startad, chipsskålen fylld, glassen finns i frysen, öl och läsk i kylen och snart kommer även sällskap - EM kan börja!

Tycker för övrigt att Oddsets reklam-remake på Gladiator, med Lagerbäck som Maximus och Blågult som romerska armén är en ganska rolig idé. Let's unleash hell Lasse!

Berra goes to EM - Mission accomplished!

Jag fick iPoden såld idag och bokade alldeles nyss in mig på en flight till München nästa måndag. Tjoho! Därifrån tar jag mig med tåg till Innsbruck och hookar upp med Max, Robban och Bettan för att heja fram blågult mot ryssarna på onsdagen. Har dock ingen biljett till matchen, men känner att det får gå som det går - kommer jag över en biljett där nere så slår jag nog till, annars nöjer jag mig med att bara delta i festen. Får typ fortfarande gåshud när jag tänker på hur kul det var på VM 2006 och hoppas givetvis på en lika rolig resa denna gången!

image76
Har publicerat denna bild förut, men jag tycker den är ganska talande
om hur kul jag hade när jag stod mitt i en fontän i centrala Dortmund
omgiven av flera tusen blågula fans.

The Simpsons s19e14

Insåg nyligen att jag har en hel del osedda nya Simpsonsavsnitt i min burk, från senaste säsongen som just nu sänds i USA. Jag har faktiskt saknat Homer lite grann på sistone och efter att inlett kvällen med några drinkar på Taket och Bryggan så knallade jag hem och kikade jag på några avsnitt istället. I ovanstående episod briljerar Homer genom att bl.a. inleda ett förhållande med ett stycke lammkebabkött, fuska sig igenom en paprikadiet och droppa insiktsfulla kommentarer som;

"O´boy! Dinnertime - the perfect break between work and drunk" (På väg in genom dörren efter jobbet)
och
"I now declare you chips and salsa" (Innan han hugger in på sin specialbyggda nachoportffölj)

Alttid kul när en gammal favorit håller stilen!


IPod vs. EM

Fan, jag har försökt sälja min en månad iPod touch 32gb på Blocket några dagar, men det går sådär alltså. Från att lagt ut den för 3300:- är den nu nere på 2595:- och jag hoppas verkligen att någon nappar nu - jag måste nämligen sälja den för att ha råd att flyga till EM den 16 juni. Heja heja! Köp köp!

Coldplay

Trots att jag inte är särskilt rik för tillfället så hängde jag på låset och slog jag till på biljetter till Coldplays gig i Globen den 16 september. Detta är ett band jag verkligen, verkligen vill se live, annars skulle jag aldrig betala 520:- per plåt. Det är faktiskt lite väl mycket för en konsert, även om jag förstår att de stackars artisterna måste hitta nya sätt och finansiera sina lyxliv med i dessa nedladdningstider.

First of June och inga barn i sikte

Har haft ännu en skön dag i solen, den här gången i sällskap med Mackan, Johan, Agnes, Susanne och en hel radda gravida småbarnsföräldrar. Agnes fyllde ju två år och det firades på en gräsmatta vid Järla sjö. Det badades ett par gånger och åts en hel del paj, vilket var trevligt och gott på alla sätt. Agge fick en speldosa, ett Pettsondjur (en Muckla närmare bestämt) och en blågultröja med numero 10 på ryggen - klart tjejen ska va Ibra-kadabra i sommar! Önskar bara att Ibra själv kunde ta sig i kragen och började producera lite, torsk mot Ukraina i genrepet känns inte särskilt lovande.

Efter att ha lämnat kalaset konstaterade jag hur skönt det kändes att inte ha några egna barn och att det dessutom är väldigt skönt att några sådana inte finns planerade de närmaste åren. Jag är helt enkelt inte redo än. Tur att den planerade modern till min framtida avkomma har en liknande inställning, annars hade det kunnat bli problem... 

Dagens skiva är definitivt Refuseds "Songs to fan the flames of discontent". Den för mig viktitgaste hardcoreplattan ever. Den får mig att minnes tiden som 16-åring och passar väl bra en dag som denna då ungdomskänslorna uppenbarligen vägrar släppa greppet.

RSS 2.0