Pluggish


Jag har börjat plugga igen, och det är engelska på distans som gäller.
Får se hur länge jag orkar, men eftersom det borde öka mina möjligheter till ett nytt lärarjobb så hoppas jag orka hela vägen. Grammatiktenta på torsdag, och eftersom jag fick en restplast kunde jag inte börja plugga förrän i igår typ. Huva.

Ovan kan en riktig plugghäst beskådas, nämligen min flickvän, eller grisen som hon kallas i vårat hushåll. För visst är det mer likt ett svin än en pålle?

Uh.

Tänkte gå och träna men det är sjuuukt svårt att motivera sig efter att ha stått och sopat sand i tre timmar på eftermiddagen. Denna vecka är annars ganska angenäm eftersom både gårdagen och morgondagen var/är förlagda till Skutskär, där jag hjälper Fridas far & bror med att röja ur ett hus från 1916 = ledig från taket = skönt. 

Berras konsertråd

Det finns säkert minst 8000 personer med 3gp-filmer från gårdagens konsert i Globen. Jag har kommit fram till att detta är ett beteende som förtar en stor del av liveupplevelsen från konsertbesökaren och fick iallafall mig att tappa fokus på själva stämningen.

Därför nöjer jag mig med att nu för tiden "bara" lagra minnesbilderna i huvudet - precis som förr i tiden, innan mobilkameran blev var man och kvinnas egendom. Dessutom påminner ju 3gp-klippen ofta mer om krig än om schysst livemusik.

Coldplay igår

Coldplay fanns på min oskrivna lista av band jag vill se live innan jag (eller dom) kastar in handduken.
Efter att ha sett dem spela i Globen igår kan jag konstatera att det var en fin upplevelse, med väldigt bra ljud och mycket allsång. Men, jag hade förmodligen varit ännu lite mer peppad om setlisten sett annorlunda ut (dom brände av alldeles för många starka kort i första halvan) och framförallt så hade jag föredragit att giget inte spretade åt så många olika håll rent stilmässigt - håller helt och hållet med Aftonbladets recensent om att det blir för rörigt. Coldplay är som allra bäst när det låter mycket och pampigt OCH när det är som allra mest sårbart och avskalat - det där mitt i mellan (med t.ex. synthtrummor eller opluggade irländska visor) kan jag vara utan. Pukorna under Viva La Vida och Lost var riktigt feta dock.

Och slutligen: ja, dom spelade Fix you (tyvärr lite undangömd någonstans i mitten av setet) och ja, jag fick gåshud då. Hade dock gärna velat gå därifrån med samma känsla, men så blev det inte nu. Men det var en kul kväll och Chris Martins och hans kompband (musikerna, förutom trummisen som dunkade på stenhårt och körade grymt, känns väldigt anonyma) är nu avbockade och jag söker vidare efter nya artister att fylla deras plats på listan.

Dagens sanning

"Den största faran med att jobba på taket är inte att råka ramla ner,
utan att hela tiden försöka undvika att hoppa helt frivilligt."

Vegetariskt bacon och nya Shots

Så var det söndagkväll igen. Blä.
Kan iallafall trösta mig med att jag kommer ha godaste matlådan på bygget imorrn:
På Coop (uttalas sooop) upptäckte jag att Hälsans kök styrt upp veg-bacon och eftersom mamma lovat att bjuda på middag fick hon nu tillfälle att översätta ett smarrigt bacon/kycklingrecept till quornfilé/sojabacon. Resultatet kan skådas nedan och var väldigt lyckat (tack mamma)! I veckan blir det jag som tillreder min första "riktiga" Carbonara på 12 år, ser redan fram emot den!


Vet inte om fotot gör maten riktigt rättvis, men vafan.

Annars kan jag med glädje berätta att det börjat röra på sig på Shots and motion-fronten igen.
Vi gjorde en ny låt i veckan (den smörigaste någonsin) och vi har bestämt oss att köra hårt varje onsdag tills vi har tillräckligt material för att börja repa och spela in på riktigt, förhoppnigsvis någon gång i vår. Har även lite andra musikprojekt på gång as we speak, men jag får återkomma till dom senare för nu ska Byggare-Bert sova. Natti!

Modfälld och besviken

Förra veckan sökte jag två lärarjobb som passade min ämneskombination (historia & media) ovanligt bra. Då jag inte hört något från skolorna i fråga ringde jag själv upp rektorn på skola 1 och fick reda på att jag inte hade blivit utvald till intervjuerna. Skola 2 fick jag inte tag på, men då jag inte hört något från dem på hela veckan gissar jag att det är samma visa där...

Vet inte vad jag ska ta mig till. Vägrar slava på taket för en skitlön så mycket längre till - arbetet tar död på det mesta av den nyfikenhet och vilja till att lära sig nya grejor som finns inom mig; att göra samma sak dag ut och dag in är inte min grej. Men vad finns det för alternativ? Börja skolan igen och bygga på studieskulden ännu lite till? Nä, det är väl bara att bita ihop och hoppas att en ny utformning av mitt personliga brev och CV kanske får mig att komma till intervjustadiet när nästa tjänst dyker upp. När den nu gör det, för just nu är det alltjämt; på historielärarefronten intet nytt.

Ny iPod nano

Förra veckan fick jag hem en ny iPod nano från USA. Men i samma stund som den anlände hörde jag rykten om att en ny modell skulle släppas i september. Och efter att ha lyckats sälja den oanvända poden tidigare ikväll, var det med ett leende jag insåg att ryktena var sanna: http://www.apple.com/ipodnano/ - Nano generation 4 är här och Apple går till min stora förtjusning tillbaka till ursprungsformatet, fast med större skärm och mycket mer plats (16 gb). Sweet!

Om en vecka anländer den till Stabby. :-)

Ännu en trevlig dag på jobbet!Det har regnat konstant i två dagar nu, men jag är inte bitter om ni tror det.

Vad hände egentligen med brittsommaren och solskenet -
för två veckor sedan jobbade jag i bar överkropp och idag var jag tvungen
att dra hem och hämta understället på lunchen...

Jag är trött

Det är lördag och klockan är snart kvart i ett. Jag har stora problem att hålla mig vaken.
Jag längtar tillbaka till mitt "gamla" liv och framförallt mitt gamla jobb. Takläggarlivet kan dra åt helvete, usch och fy. Jag längtar tillbaka till skolan och ska minsann se till att jag hamnar där snart igen. God natt!

Waldner & Alban

J-O och Doktorn lär ju vara kompisar, så vad passar bättre att värma upp inför kvällens match med lite ping-pong?
Tommy och McAttack kommer över till mitt nyfunna pingisbord i källaren innan det vankas öl och pizza till matchen. Grabbigt? Ja, men synnerligen gott och trevligt. Synd bara att damen i hemmet ska vara så himla svårflörtad med TV-sport (och sport i största allmänhet), men förhoppningsvis leder en solskenshistoria från Tirana henne till bättre tankar. Eller?

Må det eviga trädet blomma ikväll och vi betackar oss för otäcka (och kanske alkoholrelaterade) fotledsfrakturer på några spelare, vare sig det rör sig om pingis, fotboll eller kanske friidrott.

Kärlek på en fredagTillägnad Pete Pistole - en snubbe med riv i.

Det finns hopp, Coldplay har spelat Fix you på alla gig efter premiären. :-)

Fix it!

Läste en recension på Coldplays turnépremiär i Strasbourg igår och upptäckte till min fasa att dom inte spelade 'Fix you'. Det är ungefär som att Guns N' Roses inte skulle lira Paradise City (vilket iofs hänt några tre gånger). Om drygt två veckor står Chris Martin & kompani på Globens scen och jag hoppas verkligen att dom tänkt om tills dess.


RSS 2.0