Gammal vänskap rostar aldrig

Jag tog en tur till Eskilstuna i fredags för att hälsa på mina vänner i Outbreak. Vi ses alldeles för sällan nu för tiden och vi repar ännu mer sällan. Hursomhelst. Jag lånade Fridas brors Mercedes och styrde kosan mot PGs sommarställe där det grillades, umgicks och dracks - mycket trevligt och det kändes som om tiden stått still sedan sist (vilket den uppenbarligen inte har eftersom folk har hunnit fylla 30, skaffat korkort, barn, förlovat sig osv osv). Det blev lagom sent , men jag somande tydligen med kläderna på.

När jag och Kalle vaknade i hans pappas sommarstugeuthus så var det bara att klä av sig och rulla ut genom dörren, ut på den soliga gräsmattan och efter några vattenglas var man som folk igen. Sonny (Kalles pappa) bor bara en frispark från Mälaren och jag har hunnit med två bad idag, Det var säkert över 16 grader och väldigt skönt en dag som denna.

Vid 14-tiden drog vi in till Eskilstuna och avlade ett besök på Max innan det repades. Vi valde att spela gammalt material den här gången, eftersom vi repar på tok för sällan för att komma ihåg nya låtar från gång till gång (inte ett särskilt lyckat koncept för ett band, men men). Vi tog dessutom en lång paus och pratade gamla turnéminnen och äventyr från back in the days. När jag har tid så ska jag skriva ner några här tror jag. Efter att ha sänkt en mjukglass så tog jag farväl och rattade mot Stockholm och Södermalm där Frida mötte upp för en Primo-pizza på klipporna bakom Tantolunden. En bra avslutning på en trevlig och innehållsrik dag.

Imorgon står ännu mer sol på menyn och eftersom jag är bjuden på 2-årskalas hos Agnes vid Järla sjö så blir det definitivt mer bad då. Tjoho!

pg
"Det var kompisar från förr" (PG, BudLight, & Ludde)

pizza
En Bagarens special med ruccola och världens sötaste
sällskap. Jo jag tackar jag!

Bättre lycka någon annan gång.

Det blev inget nytt rekord för mig idag; tanken var ju att jag skulle klara 100 kg i bänkpress idag. Jag hade laddat för detta i en vecka (eftersom jag var sjukt nära att fixa lyftet förra onsdagen) men det verkar som om jag istället bränt allt krut på kubbandet igår kväll - kände mig sliten när jag vaknade i morse. Osmart, men bra att uppladdningen kom till någon form av nytta iallafall.

Själva grejjen med bänkpress är väl aningen grabbig och faktiskt ganska onödig (vad tusan ska man med stora bröstmuskler till? Kunna flytta på en bil som just kört över en el dyl?) men faktum är att man blir ganska resultatinriktad när man tränar så mycket som jag gör just nu, det är dock kul att se att träningen fungerar och roligt att utvecklas. Till helgen blir det ett nytt försök och klarar jag det inte då så får det vänta till hösten - fortsätter jag träna så som jag gör nu blir jag snart övertränad. I sommar tänkte jag träna efter CrossFit-konceptet och det ska faktiskt bli ganska skönt att få hjälp med att variera träningen lite mer - CrossFit-siten säger helt enkelt till mig vad jag ska göra varje dag.

Träningsdagbok 27/5

Jag satte ju nyligen upp ribban för min löpträning på tre varv i spåret under 19:30. Well, idag sprang jag på 19:09 och sopade bosktavligen banan med tidigare "rekord". Jag har dock sprungit snabbare på distansen förut, gjorde 5 km på 18:42 i slutet av förra sommaren, men det här är nästan lika bra (och det vet jag eftersom båda löpningarna har legat på runt 3:45/km). Länge leve Nike+iPod-systemet för att det hjälper mig att hålla koll på ovanstående - löpningen har blivit mcket roligare sedan jag började regga alla mina löpturer. Nästa mål? Under 19:00 så klart.

Det goda resultatet firades tillsammans med Mackan, öl, nachos och vegburgare på Taket, måste ladda med mycket energi för att slå ett annat rekord imorgon. Vill inte avslöja några detaljer i förtid, men kika tillbaka imorgon så kanske ni får se hur det gick!

mack tak
McAttack "avnjuter" lättöl på Taket.

Happy Gilmores

Det har spelats en del golf på sistone och det har faktiskt gått över förväntan.
I lördags spelade jag ihop 39 poäng, vilket resulterade i en handicapsänkning till 15,0.
Och när jag, Calle och Nisse lirade en 9-hålare ikväll lyckades jag faktiskt hålla mitt nya hcp.

image71
Undertecknad och Han med mustaschen på första tee.

EM-drömmar

Har precis kollat på när Sverige spöade Bulgarien med 5-0. För fyra år sedan alltså, TV4 Sport visar lite gamla matcher ibland och eftersom detta är ett av mina roligaste fotbollsminnen så fastnade jag. Annars planerar jag lite för en resa ner till alp-EM om några veckor, siktar på att åka Saab 9000 de 166 milen till Innsbruck och förlusta mig med fotboll, öl och sol tillsammans med lite trevliga grabbar. Kanske åka lite snowboard när man ändå är där. Någon som är sugen på att följa med?

Jag avskyr Charlotte Perelli

Jag brukar inte lacka ur på folk, men jag mår dåligt när jag ser henne. Men sminkar man sig som en transa får man faktiskt skylla sig själv. Hoppas att hon åker ut så det visslar i Jugoschlagerfestivalen. Själv ska jag försöka orka löpa ner till Studan och kolla andra halvlek mellan IKS - Häcken.

I Häcken liraDE en kille med typ lika hög panna som Charlotte - Teddy Lucic.

Övermorgons låt (DJ Happy Hour continues)

Börjar kanske bli tjatigt med alla inbäddade klipp, men jag måste ju se till att alla
läsare trivs på bloggen. Vet att den här låten betyder helg (och allt vad det innebär)
för en viss läsare och hoppas att han blir lite glad nu:


Gårdagens dagens låt

Måste tacka Martin för att tipsade mig om den här (även om det var typ ett halvår sedan):



Helt suveränt bra. Kören i slutet är så pampig. PAMP!

Aldrig mer www.just-eat.se

Jo jo, jag fick allt smaka på trombonen på en gång.
Väntade i två timmar innan jag ringde (lagom irriterad p.g.a. hunger) och frågade vart våra tagit vägen:

Jag: Hej, jag beställde och betalade för två pizzor för snart 2 timmar sedan...
Pizzaköket: Vi har inte fått någon beställning.

Någon som är förvånad?
Hursomhelst, jag svalde min ilska och beställde snällt två nya pizzor (fastän jag kanske istället borde ha löpt till pizzerian jag bor granne med) som blev lovad leverans inom en halvtimme. När pizzabudet väl kom ville han ha betalt - men eftersom jag redan betalt till just-eat.se fick han inga pengar. Han sa att han skulle prata med sin chef och höra av sig, haha. Nu är det jag som skriver ett jätteargt brev till skitsiten www.just-eat.se och kräver alla mina pengar tillbaks. To be continued...

Som plåster på såren har jag bunkrat med chips, läsk, godis och glass. Lägg därtill blåbärssconsen Frida bakade till frukosten, pizzan och nachotallriken jag åt till lunch så har jag fyllt veckans kaloriintag med råge. Imorgon är jag tillbaka i spåret.


Sad trombone

CV tipsade mig om en site igår och menade att den varit dagens stora samtalsämne/nöje på Starbreeze. Datanördar må ha märklig humor, men detta är ju faktiskt ganska kul.

Lördagshäng

Har precis avnjutit när IK Sirius tvålade till skansen if med 4-2 i svenska cupen! Succé! Speciellt roligt att det var aporna som blev förnedrade - jag älskar när dif förlorar. :-) Synd att matchen spelades inför tomma läktare i Gävle, hade vart kul att se matchen på Studan.

Är lite sliten efter gårdagskvällen då Carl-Albinz hade en liten ölfylld studio-session som sedan fortsatte på Bullitt där det även kollades hockey. Ingen skräll av Tre kronor åkte på däng, jag trodde faktiskt att dom skulle ryka redan i kvarten - men nu blir det iaf match om tredje pris mot Finland = kul.

Jag och Frida besökte precis www.just-eat.se för första gången och såg till min förtjusning man kunde beställa käk från Pizzaköket via deras site. Man beställer direkt på webben, betalar med visa och förhoppningsvis så dyker det upp två pizzor här om en halvtimme. Vi väntar med spänning...

Dagens låt



City and colour - Comin' Home

"Well I've never been to Alaska,
But I can tell you this;
I've been to Lincoln, Nebraska
And hell you know it ain't worth shit.
I've been through Nova Scotia,
Sydney to Halifax,
But I'll never take any pictures
Cuz I'll know I'll just be right back."


Så vackert, vemodigt och målande.

Lik-alike

Var på sjukhuset idag och diskuterade en eventuell operation av min näsa.
Jag har ju varit i nosejobbranschen tidigare (den gången ofrivlligt), så jag har börjat
vänja mig. Den här gången gällde det dock nässkiljeväggen som är sned och
gör att jag har väldigt svårt att andas genom näsan. Jag har vid tidigare varit på
ett flertal CT-scans och idag fick jag tillfälle att se resultatet från dessa. Det fanns
även en rekonstruktion av mitt kranium utifrån röntgenplåtarna och det är alltså
så här jag ser ut underneath it all:

skull

Notera spiken mitt i pannan, det är den som håller min nuvarande näsprotes
på plats. Fräscht va!?

Fyra saker:

Det kändes lite främmande att ha legat på stranden och solat/badat i helgen när man drog på sig mössa/halsduk på väg till jobbet i måndags. Usch.

Fastän jag dels redan var säker på egen hand och att jag dessutom läst i tidningen att det var klart så jag fick sjuka rysningar när Lagerbäck presenterade nummer 17 på presskonferensen igår. Henke är en hjälte och det är klart att han kommer scora i EM - sitt sjätte stora mästerskap - wow!

Har precis fyllt min nya leksak, en iPod touch, med musik och film. Tänkte provköra den på en eventuella tågresa i eftermiddag, återkommer med rapport. Den är dock bland det coolaste jag någonsin hållt i - wifi-funktionen är killer!

Jag sprang tre varv i spåret på retfulla 20,01 igår. Nästa mål blir dock tre varv under 19,30. Kommer bli tufft men jag fixar det!

Mackans golfmode

Det finns faktiskt vissa regler på hur man ska va klädd på golfbanan.
Well, regler är till för att brytas och Mackan visar här hur du ska se ut
för att va "helt rätt" på banan i sommar:

image60

"Denim is not appreciated as appropriate golf clothing, but not just because
of the snob value - denim isn't a flexible material, which makes it unsuitable
for golf clothing, which should be loose enough for the golf swing."


mackan1

mackan2

Idrottsdagsrapport

Så var den moderata trekampen avgjord. Johan vann golfen (jag spelade som en riktig stjärna, 7p. på 9 hål), Tompa tennisen och boulen. Vi utarbetade ett poängsystem och när allt var över blev det en delad seger mellan Johnny och Tommy, jag  kom på tredje plats och Mackattack sist.

Solen sken, vi sportade oss svettiga och mitt upp i allt tog vi årets första bad! Vi hittade en liten sjö bredvid Almunge GK och det var faktiskt riktigt varmt, lätt över 18 grader. En mycket lyckad dag helt enkelt:

johan
Johan sätter avgörande putten på nionde - han vann med en poäng före Mackan.

johan2
Segertrofén = Jäger.

bad1
Badapan och undertecknad leker i plurret.

bad2
Solbadning kräver viss svalka.

tennis
Tompa servar hem tennisen...

boule
...och tittar på när Mackan kastar bort sig i boulen.

Idrottsdag

På lördag ska vi ha idrottsdag - jag, Mackattack, Tommy och KJ.
Då ska vi göra något som vi har valt att kalla för moderat trekamp (jmfr. modern femkamp). Det är ju viktigt att lära känna "fienden" och därför ska vi i sann underrättelseanda utforska hur överklassen idrottar... :-)

Förslag på schema:
11.00 Golf
14.00 Lunch
16.00 Tennis
18.00 Boule
20.00 Middag

Har även funderat lite på menyn. För att käka som en riktig brat krävs väl hummer, champagne och ostron på Riche, men jag tror grabbarna blir gladare om det istället blir pizza, öl och en grillning i solnedgång. Återkommer med rapport.

Brödsnurra i trevligt sällskap

Det märks att det är vår och snart sommar - man orkar mycket mer och tar fler roliga initiativ när det är ljust ute. Torkel är ju fortfarande i stan och vi bestämde gemensam middag. Valet föll på sojakorv och slutade med en rätt signerad en tokig ex-bollnäsbo; brödsnurra. Vad det är får ni gissa själva men jag kan nämna att tunnbröd, potatismos, rostad lök, bostongurka, sallad, ketchup och Johnnys senap är inblandat. Mycket, mycket gott och när dessutom Boban dök upp för att joina måltiden blev kvällen en riktig old-school reunion och därmed mycket, mycket trevlig.

bobby & tork
Tre brillnördar äter brödsnurra och snackar skit tillsammans.

Störande, på gränsen till äckligt

När jag ligger i sängen eller sitter vid mitt skrivbord (där jag sitter just nu) hör jag mycket väl när min manliga granne urinerar i sin toalett. Jag hör hela procedurenl; lock upp, skvalskvalskval, lock ner, spolning och sist handtvätt). Kanske inte riktigt det man vill höra när man lägger sig för att sova varje kväll. För att inte tala om när han har dambesök - även sovrummet ligger vägg i vägg med min säng...

Omsprungen

Idag hände något som inte hänt på säkert 10 år. Jag blev omsprungen i spåret. Det kändes märkligt. Vafan! Jag får dock skylla på ömmande benhinnor (har rört på mig alldeles för mycket lately) och att snubben som löpte om mig vilade med armhävningar mellan varje varv (=fusk!). 

Jag kanske borde vila mig i form helt enkelt så att det slipper hända igen. :-)

Äntligen!

Efter flera månaders sökande på både illegala fildelarsajter och iTunes-store hittade jag igår de Fray-skivor jag letat efter. Och jag hittade inte bara "Bootleg #1 & #2" utan även bandets hela samlade katalog. Nu är det bara att hoppas på att versionerna av låtarna är lika bra som jag önskade...

Annars då? Jo, jag har gått runt och känt som om det varit söndag sedan i torsdags, vilket inte känts särskilt tillfredställande (läs ångest). Känslan satt i ända tills igår, då det verkligen var söndag, då det helt plötsligt kändes som att det var lördag. Hur kommer det sig? Det kan ha å göra med att Frida först hade trevligt födelsedagsfika och framåt kvällningen kom Mackan, Torkel, Tommy och Lina över på lite grillning. Det är himla trevligt att utnyttja söndagar till något annat än bara ha ångest över att helgen är slut.

grillkök

Nu ska jag äta lunch i solen på balkongen och sedan återvända till jobbet.

PS. Stort grattis på födelsedagen till min Frida! Jag älskar dig! DS.

Woo-hoo!



Smalborg

Har tränat ganska hårt under april, både cardio och styrka. Och båda träningsformerna har gjort susen, jag har både blivit starkare och snabbare. Smart. Nu är det bara att hålla i och orka fortsätta upplägget, särskilt efter två dagar fyllda av öl, pizza och chips. Men jag är motiverad och målmedveten - det är kul att vara i bra form.

Jag hade en liten måttstock på hur snabb jag skulle vara, nämligen att hålla mig under 4 min/km = under 7 minuter per varv i Stabbyspåret (1,75 km) och därmed göra tre varv på under 21 minuter. Det är ungefär där jag legat på sistone. Men i förrgår morse sprang jag helt plötsligt på 20:07, utan frukost i kroppen, och nu är alltså målet att springa under 20 minuter istället och hålla mig under 3:48 min/km. 

Hur kan jag ha sån koll? Min iPod nano med Nike+ hjälper mig med talad information under löpningen och efteråt levererar den diverse grafer över hur jag sköter min träning; väldigt peppande och dessutom ackompanjeras man ju av peppande musik hela tiden. Efter man sprungit extra långt får man beröm av Paula Radcliffe och när man sprungit fort får man beröm av storfuskaren (?) Lance Armstrong. Den senaste veckan har jag fått beröm av båda två. Men jag har mer att ge - forza!

Valborg!

Carl-Albinz har laddat i flera veckor och igår smällde det på Snerikes champagnegalopp:



Det blev som synes en mycket trevlig tillställning och definitivt värd dagens huvudvärk...

RSS 2.0