Sent ska syndaren vakna...

Enda sedan jag provspelade Guitar hero I på Elgiganten för JÄTTE-längesen (och förstod att jag var katastrofdålig) har jag hållt mig undan. Tills ikväll. Var på besök hos Redaktörn och efter att ha druckit glögg kom tv-spelet fram. Det gick faktiskt bättre än jag trodde, men är fortfarande absolut inte min grej. Tacka vet jag Buzz, där har man iallafall en fair chans.


Fredag på glasmästeriet

Åkte till systemet efter jobbet. Eller "glasmästeriet" som gubbarna på taket kallade det. Jag kände en lättnad över att åter få vara mig själv när jag klev in genom dörrarna uppe i Stenhagen. Senast jag var på systemet en fredag var jag iklädd byggkläder och kände mig allmänt miserabel då jag i andras ögon var en av alla de knegare som vallfärdar till bolaget varje fredagseftermiddag. Då ville jag ju vara lärare, inte bygg-gubbe.

Nu är jag lärare igen, och det känns så skönt att slippa blandas ihop med de gubbar som köper 8 pripps och en kvarting Explorer, för att åka hem till TV-soffan, bli full och kanske spöa kärringen. Lärare vet bättre. Eller?

Kefft glid, fasansfulla flashbacks och IKEA-käk

Var ute och körde två varv i elljusspåret efter jobbet. Har åkt skidor både igår och i förrgår, i finfina spår, men i dagens väder var det inte lika glatt; +5 och regn gör ingen skidåkare glad. Trots obefintligt glid stakade jag mig runt två varv; sämre glid = bättre träning trots allt. 

Sen drog jag till IKEA för att köpa ett skoskåp då jag & Frida lackat ur på att vi alltid har fullt med skor i hallen. Får kalla kårar så fort jag närmar mig dom trakterna nu för tiden, tiden på IKEA-taket har gjort djupa avtryck inom mig. Väl var inne kändes det bättre men jag insåg istället att jag var väldigt hungrig. Tur att dom har en lyxrestaurang på stället. Jag konsulterade hovmästaren (för att få så mycket mat som möjligt för pengarna) och slog till på en vegetarisk pastarätt med sallad för hutlösa 29:-. Därefter kastade jag i mig käket innan jag hann få ångest för priset. Den smakade dock helt ok och nu är jag proppmätt.

Chinese Democracy igen

15 års väntan är över - jag köpte Chinese Democracy häromdan. Nu hade jag ju redan hört alla låtar, men jag har ändå tänkt att skriva en rad om varje låt på plattan här på bloggen. Har dock inte orkat ta tag i det, och i väntan på egna ord så citerar jag gärna UNTs Andreas Jakobsson, vars åsikter om skivan stämmer ganska bra överens med mina egna:

"Under de 15 år det tagit att färdigställa har förväntningarna på världens mest mytomspunna album tagit många svängar. Från skyhöga till olyckskraxande till att landa någonstans mitt emellan. Och om man förbiser att Guns n' Roses i sina glansdagar låg bakom några av rockhistoriens bästa låtar och alla inspelningstimmar som flutit under broarna så är det där någonstans det hamnar.

En halvtaskig mellanskiva. Främst för att materialet inte håller. Och det kan vare sig Axl Roses välbehållet riviga röst eller studioeffekter kan råda bot på. Om det var ett debutalbum av ett tidigare okänt band, skulle jag ha skrivit att det låter som ett Guns n' Roses dränerat på sina mest positiva egenskaper (dynamiken, energin och känslan för melodier som sätter sig). Och eftersom det är Guns n' Roses så är det väl just det som har hänt."
  (2/5)

Varken jag eller herr Jakobsson är särskilt imponerade, men skivan låter bättre än jag trodde det skulle göra. More to come.

Spotified!

Dagens upptäckter på Spotify; nya plattor med The Bronx, Coldplay och Jacks Mannequin. Hurra!

Ang. bilkörning på vinterväglag

Dags att gnälla lite:

Folk söder om Dalälven kör som sopor så fort det blir snö. Iallafall de allra flesta. När jag åkte den lilla landsvägen till Börje IP såg jag två bilar i diket, en på vägen ut och en på vägen hem. Vad är dealen liksom!? Fatta: snö på vägbanan = halt. Samma sak varje år. Tänk om det skulle ligga bilar i diket varje gång det snöar i Norrland...

Sedan finns det ju en annan sida av myntet; folk som kör föööööör lååååååångsamt. Det har tagit mig 35 minuter att köra till jobbet igår och idag (jag har fått låna mormors bil för att slippa cykla). Folk kör i 25 km/h bara för att det ligger snö på vägen. Om man har ett par ordentliga vintersulor (vilket jag hoppas man har om man ska ut och köra these days) så kan man iallafall faktiskt hålla 50 km/h utan att riskera att köra i diket eller få sladd över på andra körbanan. Eller?Trots att jag ser mig själv som en god förare på hala underlag så måste jag nog ändå kosta på mig ett "peppar peppar ta i trä". Jag är ju trots allt inte norrlänning.

Snö

Det är mer snö i Uppsala än det var i Åsarna i helgen, så jag tar tillfället i akt och tar kör ett längdpass i Börje. 

"Nu hörde jag inte riktigt vad du sa, men jag håller säkert med om det"

Läste att SVT tänker flytta Rikard Palm från Rapport till 24:ans nattsändningar och att detta lett till protester från tittarna.Jag har aldrig riktigt fått något direkt intryck av herr Palm, men efter att ha sett (och skrattat mig fördärvad til)l nedanstående klipp får han jättegärna vara kvar i rutan ett tag till:"Kvinnorna faller lättare för ärrade machomän"

Fick mail från McAttack:

"http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article3802846.ab
 
Det här tycker jag du ska ta fasta på, mitt kontonummer kan du redan.
"
 

Repad

Repade med Shots ikväll. Tycker om vår replokal väldigt mycket (kan vara en fabricerad tanke då jag på egen hand betalat 1750:-/månad för lokalen det senaste halvåret). Men framförallt tycker jag om sällskapet - vi har lyckats väldigt bra med scoutandet av medlemmar nu när vi försöker gå från hemmaprojekt till arenarockband. :-D

Blev lite avis på CV och Fredrik som gick till Bullitt för att öla efter repet.
Fast eftersom jag har ju sovmorgon varje dag nu för tiden (om man jämför med mitt tidigare liv som takläggare), så kan jag ju faktiskt följa med nästa gång. Så var det bestämt.

Jag har börjat knarka müsli, specialflingor med jordgubbssylt och banan på kvällarna.
Ingen bra vana, men god.

SMHI.se - cyklarens guide till galaxen

Jag försöker cykla till jobbet varje dag. Cykelturen är 11 km, varav 5 km går över ett gärde som sedan övergår  i 2 km uppförsbacke. Igår glömde jag kolla vädret innan jag lämnade hemmet; på vägen dit hade jag kraftig motvind rakt i nosen och på vägen hem snöblandat regn och snöslask. Att cykla i motvind när man redan är 10 minuter sen hemifrån är jobbigt, men efter en tapper insats var jag ändå på plats i klassrummet till 08.30. Tur att det finns dusch på jobbet.

Nu är det dags igen. Idag har jag kollat vädret, medvind och sol på morgonen och snöoväder på ingående under eftermiddagen, men förhoppningvis klarar jag mig hem innan eftersom jag slutar redan kl 14.

Mätt som en plätt

Typ, för vi har just varit på V-dala och brunchat. Allt gick bra tills vi hade satt i oss våfflorna. Då kom den totala äckelmättnaden och nu ligger vi i soffan som två klubbade sälar.Redaktör'n har varit på besök i helgen, han dök upp igår eftermiddag och var med mig på "jobbet" hela natten lång igår. Jag är impad över att småbarnspappan (som klev upp 05 igår morse) pallade hela vägen, särskilt efter att han golvat en vinpava, ett gäng drinkar och några öl. Även jag festade till det lite (brukar inte dricka när jag dj:ar) och det hela blev till en ganska blöt men mycket trevlig kväll!

Kunde inte ha sagt det bättre själv.

Jag följer en del GN'R-relaterade forum för att få tag på Chinese Democracy (trots att jag hört alla låtar och egentligen tycker att det inte är så himla bra), och är faktiskt lite impad över hur Axls stab verkar ha skrämt piratkopierarna ordentligt; en vecka innan plattan släpps har den fortfarande inte läckt i sin helhet. Den har till och med släppts till pressen och jag måste säga att jag håller med The Quietus recensent helt och hållet:

"His fluid, graceful/sleazy and inventive playing is really missed on Chinese Democracy"

Vem skriver han om? Slash så klart. 
Och att Slash båda efterträdare, som varit med och skrivit låtarna, inte längre är med i bandet när plattan kommer ut känns ju rentav löjligt. Först hoppade Buckethead 2002 och nu bara två veckor innan släppet försvann Robin Fincks namn från GN'Rs MySpace. Robin har varit på turné med NIN senaste halvåret och väljer tydligen att fortsätta med det. Kanske håller han med mig om att Chinese Democracy inte blev så himla lyckad till slut..?

Men, vem vet - dom kanske har styrt upp det hela vid mastringen. :-P
Så fort jag kommer över plattan ska jag ge er mitt slutgiltiga omdöme.


Omslaget till singeln.


Wag the dog?

Jag tyckte detta var lite (ok mycket) tragiskt. Men det blev betydligt roligare när jag läste detta.

"Why does a dog wag its tail? Because a dog is smarter than its tail.
If the tail were smarter, the tail would wag the dog."

Betar av ännu en kväll

Jag är torsk. Men just nu en nöjd torsk.
Om ni inte har spelat Betapet så kan ni sluta läsa nu.

För er initierade så tänkte jag bara förevisa hur en slipsten skall dras (*stolt*):


Den där är rolig att göra, mindre rolig att bli utsatt för.Snart på glidNästa helg ska jag på 40-årsfest i Åsarna.
Åsarna ligger några mil från Vemdalen, vars skidområde nu öppnat
för säsongen (se bild). Har inte bestämt om det blir utförs eller medförs
åkning, men oavsett vad jag väljer så kommer det att bli kul. Det ni!

The evil runner

Följde med Frida till gymmet idag för att göra rätt för all öl jag vräkte i mig igår.
När jag klev av löpbandet hade jag sprungit exakt 6,66 km och bränt 666 kalorier. 

Det lär bli en ond kväll när undertecknad intar dj-båset på Bullitt ikväll.

Bertil Falukorv

Efter att Petra Nordlund lyckats med samma bedrift både under valvakan 2004 och 2008 står det väl ganska klart vad USA-korren Bertil Karlefors kallas för på Nyheternas hemmaredaktion:


Studiebesök på Teaterbaren

Och jag som bara skulle ta en öl eller två med Mackan och Tomas efter jobbet igår.
När kvällen var slut hade det druckits åtskilliga sådana och vi hade hamnat på Teaterbaren, där herr Mohlén var snäll och släppte in oss. Fast vad gjorde vi där egentligen? Jag och Max var dom enda killarna klädda i t-shirt på hela stället och förmodligen var vi även dom enda som drack öl (även om Danne bjöd oss på varsin stänkare när vi dök upp). Teaterbaren riktar sig tydligen, enligt säkra källor, till killar som vill flasha med cash och bjussa småtjejer på helrörspaket och skumpa. Vi passade liksom inte riktigt in, men det var ett roligt studiebesök.

Do you know where you are!?

Vid en av Uppsalas norra infarter, inte särskilt långt ifrån mitt hem, såg det ut så här imorse:Om det inte skulle kosta onödiga skattepengar skulle jag tycka det var ganska kul, men eftersom detta är precis samma sak som klotter (vilket jag avskyr) får jag väl kosta på mig ett "Skärp er!". Man börjar visst bli gubbe.

Appropå Helvetet. Kollar just på Aktuellt, där det handlar om de trögtänkta bakåtsträvarna till kristdemokrater och prällar som vägrar att viga homosexuella. Kom igen för fan. Skärp er.

Jag är nog inte är gubbe än i alla fall.

Shots and motion

Vi har äntligen tagit projektet Shots and motion till en ny nivå; replokalen.
Jag, Martin och Carl samlat ihop ett band som ikväll repade för andra gången.
Och det låter bra, mycket bra. Jag är vanligtvis inget större fan av repande, men inför detta känner jag mig väldigt peppad. Tanken är att repandet ska utmynna i en platta, men jag hoppas verkligen att vi slänger in några gig along the way, för jag saknar verkligen att spela live.

Barnatro

Hade förmånen att hänga med Stefan Sundström då jag jobbade åt Laleh för några år sedan, och jag hoppas att hans glada uppenbarelse smittat av sig på fler än mig. Om du inte är övertygad, så lyssna på detta:Man kan ju bli religiös för mindre.

RSS 2.0