Äntligen examen!Det började i augusti 2001 och idag, sju år senare, är jag helt klar med min examen. Tjoho!
Inte för att jag kanske hade planerat att bli lärare då jag började läsa medie- och kommunikationsvetenskap i Karlstad, men det ena ledde till det andra och - ja, ni förstår. Och eftersom jag redan arbetat i tre terminer så vet jag att jag gjorde ett bra val. Särskilt nu på sommaren. :-)

Nu återstår "bara" att hitta ett nytt jobb till i höst, annars är ju mitt fina diplom helt värdelöst. Men istället för att vara hemma och söka arbeten har jag beslutat att dra till Medelhavskusten och inte komma hem förrän dagen innan eleverna börjar sin termin. Därmed missar jag allt vad planering/upptakt och så vidare heter ifall en eventuell tjänst skulle dyka upp. Men det får det vara värt - eftersom jag tydligen gör nästan vad som helst för att göra sommaren så lång och innehållsrik som möjligt. Och jag tror faktiskt att det kommer lösa sig med jobb ändå. Det brukar det ju alltid göra, hehe.

Om jag springer på en dator där nere, kanske jag skriver en rad, annars hörs vi om några veckor. Later alligator!

Vad skulle du välja mellan ett gäng hårdrockare och ett nöjesfält?

TV4 kör ett inslag om huruvida man ska få heta vad man vill och har 1,5 år gamla Metallica i studion nu på morgonen. Jag och Frida kom överens om att man visst skulle kunna få heta vad man vill, om man får bestämma namnet SJÄLV (vid 18 års ålder mao). Det som dock fick mig att dra på smilbanden denna arla morgonstund var damen som besökte studion innan Metallica (i ett helt annat ämne), nämligen Amnestys generalsekreterare - Lise Bergh, Haha.

Torsk

Saxat från UNTs webb:

Sirius bjöd på säsongens snyggaste spel under större delen av första halvlek men fallet blev hårt och smärtsamt då spelet rasade ihop i andra och Åtvidaberg vann rättvist med 2-1 efter 16-1 i avslut.

Om säsongens snyggaste spel bara renderade i ett avslut (som iofs blev mål), så är IKS just nu mer nattsvart än blåsvart. Trist! :-(

Manlig kärlek och totalt jävla mörker


Ok, det är suddigt - men det var även Calles, Carls och Martins
agerande, så det passar liksom in. Fin va?

Maskerad

En vän, Emil, hade 32-årskalas med maskerad igår, och Carl-Albinz stod för musiken. Festen hölls i Östa utanför Tärnsjö, en liten ort i närheten av Dalälven som är mest känd för sina enorma mängder mygg. Eftersom tempraturen hållit sig runt 30 grader de senaste dagarna var älven sjukt varm och vi spenderade en hel del tid med att dricka öl i det långgrunda vattnet nedanför den båtklubb som hyrts för festligheterna. Mycket trevligt läge faktiskt, och nästan inga mygg bör tilläggas.Giget spelades utomhus och i början var alla utklädda (Carl var en använd binda, Martin var en panda, Calle var Pellefant, Nisse var Miss wet t-shirt, Pimmen var Fred Flinta och jag var föga förvånande Slash) men när setet var klart var iallafall merparten av bandet halvnakna. Under "Back in black" fick vi oväntat vokaliststöd från en dollarmiljardär från Texas, en skön lirare som tydligen hade hade hyrt in Robert Plant på sin 40-årsfest. Men vad är egentligen en av världens mest legendariska rockstjärnor i jämförelse med en full panda, en blå elefant och en blek Slashkopia som spelar covers på båtklubben i Östa?

Ballen e ball

Klockan har passerat miidnatt och det är fortfarande runt 20 grader varmt ute. Varför kan det inte få vara så lite oftare? Mackan kom tidigare förbi och drack en folköl på balkongen och efter han gått satt jag kvar i bara linne och shorts för att läsa finalen Stieg Larsson-triologin i skenet från stearinljusen. Och så har man tydligen fått lön också. Ain't life grand?


Hej hej sommar

Idag har jag badat nästan hela dan. Så borde det alltid vara.
Först badade jag med Kroksta-Lasse och Mackan ute vid Eda.
Sen drog vi vidare, bytte besättning och gick till sjöss med Mackans jobbåt.


Tommy, co-pilot och nybliven körkortsinnehavare - GRATTIS!


Skeppsgossarna Rikard och Stoffe efter att vi stannat till för ett bad ute på Ekoln.

Har även hunnit med att träna en del de senaste dagarna för att komma tillrätta
med de tusentals kalorier jag vräkte i mig under helgen. Nu är jag tillbaka
på matchvikt och ser fram emot nya äventyr i ölens och flottets tecken.

Några dagar på jobbet...


Första giget; Gurtenfestival utanför Bern.


Meltfestivalområdet med main stage och logeområdet på världens coolaste
festivalsite - Ferropolis; ett nedlagt järnverk utanför Berlin. På kvällen belystes
alla 10 kranar på området med kulörta blinkande lampor och eld som blev
en sjukt snygg bonusshow till konserterna.


Packning.


Packad? (Nejdå, Dennis har inte börjat dricka.)


Tom Smith i Editors. Jag sprang lite fel när jag skulle till scenen och hamnade
i fotodiket, första parkett med andra ord!


Jag och Lars backstage på Meltfestival. Turnéledar'n (dvs jag) fick gå och
fylla på förrådet av drinkbiljetter några gånger...


...och festen på bussen slutade inte förrän solen gått upp runt kl 6-7.


Det är fan ganska tyskt att limma upp alla maträtter på väggen bakom kassan.


Tiden i bussen fördrevs antingen i sängen eller framför Simpsons, som vi
lyckades bränna från min dator då det inte fanns några filmer ombord.
Det fanns även ett playstation, men inga spel till det heller.


Inge backstage på klubbgiget i Krefeld, surfandes på min burk.


Bilen som hämtade vårt gear på Dourfestivalen hade nog inte klarat en
svensk bilbesiktning - den saknade vindruta, säten och bakdörrarna låstes
med hjälp av ståltråd. I bakgrunden vårt lite mer fashionabla åk.


Man @ workstation.


Dennis och Lars @ Dourfestival i Belgien. Söndagsgig, men ändå helt ok
med folk.

Mina älsklingars största svek

Först berättar min tjej att hon är kär i någon annan (och att kärleken är besvarad). Sedan sviker även min Les Paul mig. När vi repade med Carl-Albinz ikväll så spelade min gitarr Lugna favoriter i PA:t mellan låtarna! Buhu! Att en gitarr kan fungera som en radiomottagare har väl hänt förut, men den kunde väl iaf spela rock...

Annars är jag tillbaka från turnéledar/teknikerjobb med T(I)INC, det var sjukt kul och jag kanske orkar styra upp lite bilder från våra eskapader vid ett senare tillfälle. Allt gick jättebra, det dracks en hel del pilsner och åka nightliner is B-E-A-UTIFUL; har alltid varit svag för att kunna somna på ett ställe och vakna på ett annat. Men eftersom jag är helt värdelös på att sova sittande (på flyg, bil, buss, tåg osv) så krävs det visst en sovbuss för att det ska fungera ordentligt. Men som det fungerade - en av nätterna sov jag 12 timmar, fett skönt.

Edit me please

Har just sett The Editors spela den förtrollande "Smokers outside hospital doors" på Meltfestival utanför Berlin. Fantastiskt. Och direkt efter Editors lämnat scenen bränner teknikern igång "Better" med nya GN'R. Åh.

På G i Gurten


T(I)NC spelade på Gurtenfestivalen i eftermiddags, och festivalsiten ligger uppe på ett berg med fin utsikt över den schweiziska huvudstaden Bern. Nu styr vi nightlinern mot Berlin och nästa festival; Meltfestivalen. Tjjjjuuuuss!

Tidstjyven n:o 1Betapet - Scrabble/Alfapet på webben - är sjukt beroendeframkallande.
Men väldigt kul och en finfin sysselsättning de dagar då molnen skymmer solen.

Countrypopulism, Tommy och vinDenna låt dök av någon anledning upp på en liten vinfest hos Tove. Jag frågade mig själv hur en sådan låt skulle mottagas i Sverige, vilka som skulle lyssna på den och framförallt vem som skulle skriva/sjunga den? Brolle Jr? Nordman? Tommy Nilsson?

Appropå den sistnämnde så närvarade en herre på festen som kunde imitera herr Nilsson sjukt bra. Vi fick höra "Dina färger var blå", "En dag" och nån mer gammal hit och jag skrattade så jag höll på att ramla omkull.

Vinvärdinnan Tove har för övrigt haft fel telefonnummer till mig i tre år utan att märka det. Hon har skickat sms till den hon trodde var jag, men som egentligen är en tjomme bosatt i Sundsvall. Nu är dock felet åtgärdat - efter att hon försökt ringa mig igår och upptäckt felet.

Berra & Bettan

Mackan hade en lite bjudning ikväll och efter att Martin varit här och jobbat på en ny låt (arbetsnamn "Vinskissen") knallade jag över gården för att bekanta mig med den 12 veckor gamla Bettan som tillsammans med matte Sara, husse Simon och moster Mia besökte Mackans gård för en middag. En mycket söt/ivrig liten hundtjej:2 saker

1. Jag slog nytt "rekord" på crosstrainern idag, hehe. 767 kalorier på 30 min. Jag svettades så mycket att jag fortfarande har ont i ögonen två timmar senare. Crosstrainern är skonsam mot kroppen (har haft illavarslande känningar i baksidan av låret under en tid) och tränar dessutom överkroppen lite mer än löpning. På Ulvön blev det mest jogging i makligt tempo, men tydligen har öns alla backar gett ett ganska gott resultat ändå.

2. Är inte signaturen till Morden i Midsomer väldigt likt partiet mellan Sömnen och Vy från ett luftslott från senaste Kent-plattan? Har herr Berg kollat lite för mycket på engelska sommardeckare månne?

Sommarjobb

Tackade just ja till ett litet knäck, då jag ska åka som backlinetekniker åt The (International) Noise Conspiracy i Europa under 4 gig nästa vecka. Det var två år sedan jag gjorde något riktigt turnéjobb senast och det ska bli både kul och spännande att återvända till branschen. Dessutom att ganska välkommet tillskott i kassan...
Konsten att sitta på bryggan, doppa tårna i havet och få betalt för det

Sommarlovet har verkligen startat bra och jag har knappt hunnit vara hemma någonting:Min kontakt med omvärlden de senaste veckorna har (förutom de platser jag själv fysiskt befunnit mig på) bestått i en tv-kanaler på olika språk (österrikiska, skånska, danska, göteborska, norrländska) samt deras text-tv. Inget internet och den senaste tiden inte heller någon mottagning på mobilen. Det har varit mycket skönt, men nu är jag tillbaka i gamet för några dagar iallafall.

Fler bilder från mina och Fridas äventyr finns att beskåda här.

RSS 2.0