Repmånad II

Just hemkommen från ett Shots-rep kan jag glatt konstatera att vi spelade igenom tio av låtarna från kommande plattan och att det mesta lät bra. En låt kvar, sen är vi hemma och kan börja spela in. Pepp!

Repmånad

Kommer pratiskt taget att bo i replokalen under april månad. Carl Albinz repar in nya och gamla hits till champagnegaloppen på Valborg (igår testade vi bl.a. Just dance, Fascination, Walking on sunshine och (Gotta get some action) Now!) samtidigt som Shots and motion gör sista justeringarna på plattan vi ska börja spela in i maj.

Jag är egentligen lite för otålig för att repa så här mycket och kan förmodligen ge skenet av att se rätt uttråkad ut (vilket jag givetvis för höra då och då) - men det är klart jag tycker det är kul ändå! Den som väntar på nåt gott liksom...

Mina damer och herrar, får jag för er presentera:

Homer J. SImpsons återkomst!



Men ska jag vara riktigt ärlig så hittade jag faktiskt den bortslarvade broschyren (där det står beskrivet hur man ska bete sig när stackars Homer är helt uppfuckad) när jag städade källarförrådet imorse. Jag skulle aldrig ha tålamod att tänka ut lösningen på egen hand.

Man vet att man börjar bli gammal när man...

...vaknar kl. 7 fastän det är helg.
...tillbringar lördagsförmiddagen med att städa källarförrådet.
...blir expedierad av en f.d. elev på Systembolaget.

Motvind vs. medvind

Sjukaste motvinden på gärdet imorse. Fy fan. Nästan som på Bornholm i somras. Blä!

Men som tur är hade vinden inte vänt till eftermiddagen och jag cyklade den dryga milen på 21:30. Måste vara rekord. Vroooom!

Ang. Den nya livsstilen

Det går sådär med att vara nyttig.
Jag gick ut starkt första veckan då jag ystert bytte kolhydraterna mot quinoa, frukt och proteinshakes. Sen blev det helg och då ska man ju unna sig lite, och vips så var man tillbaka i gamla vanor. Och senaste helgen i GBG innebar som ni förstår heller inget undantag.

Men med tanke på att jag ökat min träningsfrekvens kan jag ju faktiskt stoppa i mig en hel del. Idag sprang jag 5 km innan frukost och cyklade sedan de 12 km till jobbet. På vägen hem stannade jag på Clas Ohlson och införskaffade ett dubbelt våffeljärn. Det är ju trots allt våffeldagen idag...

Nu sitter jag i soffan och är äckelmätt av all grädde, sylt och smet - toppat vetelängd och stooor bit kladdkaka. Tror det får bli lite löpning även imorgon bitti (och hoppas på en nytändning med det där nyttiga tänket).

That's it, that's all

Vanligtvis så tycker jag att det är drygt att titta på snowboardfilmer. Man blir ju bara så himla avis på alltsammans: bergen, snön, åkarna, tricken etc. Men så tipsade Murkland om denna film:



"That's it, that's all" är en sjukt snyggt filmad rulle som lyfter fram glädjen i åkningen. Travis Rice & co inspirerar verkligen till att åka mer bräda och när dessutom ikonen Terje Haakonsen dyker upp har jag redan dragit ner i källaren för att valla brädan...

Ååh, åh, GÖTEBORG!!!

Gästspelet i min f.d. residensstad går helt enligt planerna. Har precis kollat på SM-bandy från Uppsala på teven och det börjar väl bli dags att stryka skjortan snart. Först väntar middag med Kai och Susanne, och efter det blir det klackarna i taket på Rukets och Spökets sista fest @ Henriksberg.


Så.


Utsikt från hotellbädden. And I like it (yes I do).

Imorgon bitti blir det pannkakor i barnhörnan och bakisförebyggande jazuccibubblande i relaxavdelningen. Mmm...

Jag bara drar...

Skolan har studiedag och jag har spenderat förmiddagen i ILUs (Inst. för lärarutbildning) aula. Jag gick som bekant på ILU i tre terminer (vilka egentligen borde kunnat kortats av till EN termin med tanke på hur jäkla slött det var) och har ingen som helst längtan tillbaka dit. Jag hade därmed inga större förhoppningar på förhand. Men som tur var hade dom hyrt in en ganska duktig föreläsare, goda mackor i pausen och det var ju faktiskt väldigt skönt att bara ha fyra minuters cykelväg till jobbet i morse...

Studiedagen fortsätter kl 13.00, och jag är just nu i valet och kvalet om jag ska gå dit eller inte. Planen är ju att hämta Frida på Karolinska kl 14.00 och köra raka spåret till Göteborg, där Ruket ställer till med 30-årspartaj imorgon. Men nu vet jag inte vad som är bäst; att gå tillbaka till ILU och avvika lite snyggt efter 25 minuter eller att inte att gå dit alls?

Jag börjar med att äta lite lunch och packa så får vi se hur det slutar.

Rubiks jävla kub

Vi hade Radarminnet här som middagsgäst och det spisades mexikanskt med tillhörande Corona (tackar för det Frida). Efter maten kom samtalet in på Rubiks kub och jag gick givetvis och hämtade min Homer - en specialmodell bestående av 8 delar och formad som Homers huvud. Alla som ser den tror att det är ap-enkelt och börjar alltid med att förställa stackars Homer till oigenkännlighet. Så gjorde även Radarminnet (som har ganska stor erfarenhet av vanliga Rubiks kub), men han insåg ganska snabbt att denna inte alls var så enkel som han trodde. Och inte ens när vi slog våra kloka huvuden ihop lyckades vi särskilt mycket bättre.

Efter alla vilda husfester i Norby kunde jag sitta i dagar och slita mitt hår för att lyckas lösa skiten - trots att jag på den tiden var utrustad med en liten bok om hur fan man skulle gå till väga för att lyckas. Nu är boken ett minne blott och Homer ser efter i kväll ut så här:



Jag har nog och göra några kvällar till den här veckan.

To be continued...

Lördag x2

Hade en fulltecknad dag igår:
  • Dagen började dock lite väl tidigt (06.58), men det var faktiskt skönt att ta det lite lugnt hemma i soffan under förmiddagen. Jobbade även med en Shots-låt som jag hoppas kunna presentera på vår MySpace inom kort.
  • Tränade på Stallet med Frida och Large innan lunch.
  • Åt upp resterna från fredagens bakade potatisar med quornfilé och sallad.
  • Drog ner till Alexander och mötte upp med bl.a. mamma och klanen Remius för lite pre-game innan Sirius - Edsbyn.
  • Var på Studenternas tillsammans med drygt 9000 andra och såg Sirius få oförtjänt mycket pisk mot Edsbyn. Hade blåsvart satt dom tre lägena dom hade i början hade matchen vunnits. Nu slutade den 1-7.
  • Frida följde med hem till mamma och åt middag med utvalda delar av bandypubliken. Mycket gott.
  • Cyklade ner på stan och hann med att se de sista sex låtarna av José González konsert på UKK. Han kan han.
  • Jag och Frida drog efteråt till lösgodishyllan på Luthagens livs, men väl där kom vi på andra tankar och avslutade istället kvällen tillsammans med bl.a Igeln och Snippe på Katalin.
Passade även på att hämta hem min kamera som jag förlagt hemma hos mamma och bjuder på två bilder från förra lördagens festligheter i Danmarks bygdegård då vi firade att tre av mina kompisar blivit gubbar:





Men nu är det som bekant söndag och jag ska precis dra iväg på ett efterlängtat heldagsrep med Shots. Olé!

Herrmiddag

I förmiddags beslutade jag mig för att sammanföra ett gäng vänner till gemensam middag ikväll. Undertecknad ställde köket till förfogande och Murk tog sitt ansvar och slängde ihop en smarrig pasta al pomodoro med tillhörande stekt portobello och fänkålssallad. Min input blev en fruktsallad, ett egenhändigt importerat rödtjut och (för den som ville) en skvätt avec till kaffet. Mycket smarrigt och förträffligt trevligt!


Kameran i min "nya" telefon dominerar verkligen...

Vacker vinterlöpning

Min nytända nyttighet tog mig ut på en löprunda ikväll. Det har snöat friskt i dagarna två, men genom ett tips från en gammal kollega (tillika elitlöpare) joggade jag upp till Berthåga kyrkogård. Enligt kollegan är dödgrävarna grymma på det där med plogade och sandade vägar (förmodligen i brist på annat så här i snön och tjälens tid). 

Mycket riktigt gick det alldeles utmärkt att ta sig fram på stigarna runt gravarna och det blev en väldigt vacker kvällstur ackompanjerad av iPoden - inte en (levande) käft så långt ögat kunde nå. Ensamheten och ljuset från staden, som lyste upp de vidsträckta snöfälten, gav tillsammans med gravljusen en väldigt mysig atmosfär och fick mig faktiskt att glömma hur dålig kondis jag skaffat mig...

Gran Torino

Jag och Frida har just avnjutit Clintans senaste rulle, Gran Torino. Mycket fin film och definitivt sevärd. Undrar om det här är det sista vi får se av hårdingen Eastwood på vita duken? En sak är iallafall säker - mannen är fortfarande lika sjukt tuff och stenhård.

Dagen D (D som i diet)

Det är ju den 9:e mars idag, och dags för mig att testa en lite mer kolhydratfattig kost en tid framöver. Förutom käket så står även mer motion och mindre slarv på agendan. Och framförallt mycket mindre alkohol. Skönt.

Först ut på nyttiga menyn är mammas smarriga Aivar- och potatissoppa:
  • Lagom många potatisar
  • En lök eller två
  • En liten burk mild aivar relish
  • Två vitlöksklyftor
  • Grönsaksbuljong
  • Vatten
  • Fetaost
  • Creme fraiche
  • Salt/peppar och sambal
Hacka upp potatis och lök. Skyffla ner allt i en stor kastrull och fyll på med lagom mycket vatten. Pressa ner vitlöken, buljongen och hela burken med aivar. Koka upp och låt småputtra tills potatisen är mjuk. Krydda efter behag och toppa med fraiche samt feta. Voilá!

Dessutom: Kul med lokalsport i rikstelevisionen, då både Sirius och Almtunas matcher sänds live ikväll. Heja Uppsala!

Vintern rasar... (snart)

Jag älskar som bekant vintern och har inget emot att snön ligger kvar så länge som möjligt. Särskilt inte när det börjar bli ljusare på eftermiddagarna. Snön får gärna lika kvar långt in i april om ni frågar mig och så kan våren komma som ett blixtnedslag lagom till valborg...

Ni som inte håller med mig; hav förtröstan. Våren är närmare än ni tror. Igår när jag sladdade hemma vid 3-snåret var jag nämligen ackompanjerade av de vackraste vårtecknen - fågelsång. Efter en kväll med sprängande hårdrock i lurarna var det rena terapin. Men jåglarna hade även fräckheten att fortsätta sjunga utanför det öppna somrumsfönstret (Frida har fått pippi på att det alltid ska vara öppet nu för tiden), vilket i kombination med två Red bull innan stängning definitivt förkortade min skönhetssömn.

Måste nog försöka ge John Blund en ny chans för att orka med kvällens/nattens aktiviteter...

Fredagkväll

Sitter och spelar in musik i Carls flashiga studio/kontor högst upp i ett hus på Kungsgatan med utsikt mot det upplysta slottet. Sen blir det skivspelning på Bullitt och förmodligen en pilsner eller två. Kom gärna förbi!

Semlan från helvetet

Var hos mormor och åt pannkakor i eftermiddags. Efter att ha tryckt i mig tolv stycken fettdrypande kolhydratbomber med tillhörande socker och sylt kom efterrätten fram:



Ett fucking monster. Mormor hade beställt semlor utan florsocker, och då tyckte konditorn tydligen att vi var värda extra grädde istället. Kvällsfikat är inställt ikväll.

Åter på is

Vi åkte förresten skridskor med klassen idag. Har inte rört grillorna sedan den där ödesdigra tisdagskvällen för drygt två år sedan då jag fick nog, bröt klubban itu och klev av träningen redan efter 15 minuter - för att aldrig återvända. Jag minns fortfarande hur frustrerad jag var över mitt dåliga spel och min förlorade spelförmåga. Det var säkert inte så illa som jag själv ansåg, men mitt självförtroende på planen var lika med noll och jag tyckte det var bättre att skita i allt än att vänta på vändningen.

Men idag var det minsann ett kärt återseende, även om det värkte lite i fötterna. Kanske borde fundera på att ta upp bandykarriären på nytt (typ när nån uppfinner en extra veckodag) eller iaf hitta ett hockeybockey-lag som man kan lira lite med...

Solo & ledig

Jag har haft min första hela vardagskväll utan inplanerade aktiviteter på väldigt länge. Och ensam har jag varit också, eftersom Frida har kvällspass på akuten i Solna och sover kvar hos Elin. Så vad har jag hittat på?

Inte mycket.

Först cyklade jag till gymmet och försökte jogga bort den där falafeltallriken jag åt vid lunchen. Skönt att träna utan tidspress, vilket gjorde att jag blev kvar på Stallet ett bra tag. Väl hemma kokade jag en stor portion spenat och ricotta-tortellinis och som serverades tillsammans med smaskig sallad och världens godaste pesto rosso.

Middagen intogs i soffan vid 19-snåret och så här drygt tre timmar senare sitter jag fortfarande kvar där. Med ena ögat fäst på teven och det andra på datorskärmen har jag kunnat se när Almtuna piskade upp Mora (och tog ett steg närmare kvalserien i ishockey) samtidigt som jag förberett ett läxförhör om vikingatiden tills imorgon. Multitasking på hög nivå. Hade även tänkt beta av ett gäng skrivuppgifter som mina 8:or lämnat in, men jag tror jag lägger mig i sängen och läser en god bok istället. Det är ju trots allt min lediga kväll...

Shredding

Nisse Fisk skickade över en klassiker på FB. Humor:



Dexter Berthagen?

Lektion i svenska med år 8:

Elev (pojke): Har inte någon sagt att du är ganska lik Dexter?
Jag: Jo, min tjej har antytt det lite då och då...

Jag tar det som en komplimang, men hoppas att det mest är de yttre likheterna som avses.


Grande e Pesante

Idrottsodyssén fortsätter. Ny vecka, ny idrott. Ikväll var det bandy mellan SIrius och Vetlanda på ett snöigt Studenternas som gällde. Matchen spelades 3x30 minuter pga av snöfallet och när det inte räckte för att skilja lagen åt följde 30 minuters förlängning. I 28:e förlängningsmintuen slog Erik Sundin in vinstmålet och Sirius tog kommandot inför avgörandet på torsdag. En bandymatch med snö på planen är inte en rättvis bandymatch men eftersom IKS förde spelet hela matchen (vann tex hörnorna med 17-5) var det ändå ett mycket rättvist (och roligt) resultat. Heja Sirius - på torsdag kommer ni att sopa banan med smålänningarna!

Biathlon

Inspirerad av tidigare inlägg och dagens tv-underhållning slängde jag på mig träningskläder och cyklade med skidfodralet över axeln till Hågaby, där skidspåret till Hammarskog börjar. Solen sken och ute på gärdena efter Ekensberg var det väldigt fina spår. Hade kanske inte helt ideala förutsättningar för konditionsträning (pimplade vin till halv tre igår) men det var skönt att glida lite och jag att tror det blev runt 20 km sammanlagt. Och så 10 km cykling förstås; friluftigt så det förslår.

Sist i Vasaloppet

För sex år sedan åkte jag de nio milen mellan Sälen och Mora första söndagen i mars. Jag var helt grön i skidsammanhang och hade inte ens åkt nio mil sammanlagt under min träning inför loppet. Men jag kom i mål och är fortfarande lite mallig över det. Tanken var att jag och McAttack skulle åka även i år, men i och med vår utflykt till Italien och den senares 30-årsskiva nästa helg valde vi att satsa på Vasan 2010 istället.

2003 startade jag i sista startled och ni som har orkat gå upp och titta på när spektaklet drar igång har kanske lagt märke till att det blir en liten stockning i första backen efter någon kilometer. När jag kom fram dit vände jag mig om och insåg att jag i princip var sist i loppet och således hade drygt 15 000 åkare framför mig. Men jag vägrade vika ner mig och kämpade tappert i knappa tio timmar tills jag passerat den klassiska skylten "I fäders spår för framtids segrar" vid målet i Mora. Skam den som ger sig! Att jag därefter for hem till sjuksängen med svåra muskelsmärtor och en veckas förkylning är en helt annan sak. Men äventyrer gav faktiskt mersmak och eftersom jag klämt en hel del lagg sen sist räknar jag faktiskt med att kapa fyra timmar av min tid nästa gång jag ställer upp. Nån som hakar på?


Observera att jag faktiskt plockade 250 platser under sista milen.


Undertecknad passerar Oxberg, tre tunga mil kvar.

RSS 2.0