Gårdagens skiva

Det var visst kräftskiva här hemma igår, och eftersom ICA Maxi hade 75% rabatt på alla kräfttilbehör slog jag (trots att jag inte käkar kräftor själv) på den stora trumman (med ballonger, hattar och lampor):


Frida hade dukat fint i vardagsrummet.


Mackan skulle hålla sig nykter och drack osynliga drinkar...


...medan jag tydligen drack riktiga grejor.

Snart måndag igen!

Vilken bra dag jag har haft! Solen har skinit, arbetsuppgifterna har varit roliga och jag har fått arbeta med trevliga fördomsfria kollegor som jag aldrig träffat förr. Åh, vad jag längtar till måndagen!

Imorgon: Fredag

Åh, efter att ha jobbat ordentligt för gången på 10 veckor (eller kanske för första gången i hela mitt liv) är jag ganska trött. Att gå upp kl 5.55 är verkligen inte min grej och när det även betyder att jag måste gå och lägga mig före 23.00, för att orka med morgondagen, så förstår ni kanske att jag inte är riktigt nöjd. Imorgon är det fredag och jag tänkte fira det med att äta pizza till lunch - är ju så himla fattig att jag ätit matlåda hela vecken medans de andra på firman käkat ute. För första gången på länge längtar jag riktigt efter att få gå på helg och suktar redan efter några kalla när ledigheten kommer...

Kanske dags blogga om nåt positivt snart, haha.

Dag 2 på taket

Om dag 1 var helt ok, så var dag 2 tung som fan. Usch. Beginners luck igår?
Väntar med spänning på dag 3 och återkommer med rapport. Nu i säng; klockan är ju snart 22. Usch.

The New DealVad hände? Hur fan hamnade jag här?

Hux flux stämplade jag in som takläggare kl 06.30 i morse - nöden har
ingen lag och cashen måste ju in. Så från att ha undervisat byggelever,
blev jag nu en byggare själv. Som tur är hamnade jag i bästa möjliga
sällskap då jag tillbringat dagen tillsammans med Martin och vi hade ju
iallafall tur med vädret. Lösningen är förhoppningsvis endast temporär då
jag samtidigt söker jobb för fulla muggar - både inom skolan och turnésvängen.

Men men, ännu en sträng på min lyra och en ny rad i min CV.

Nya kanaler ger ny musik

Jag och Frida satt och slökollade på MTV2 idag, och då denna video dök upp gungade vi våra huvuden i takt (särskilt i sticket med pianosolot):För övrigt var Henkes Larssons 1-0 mot frassarna sjukt snyggt, liksom Henry´s framspelning till 1-3. Inte riktigt lika snygg var Mjällbys nya fripp - när ska han våga droppa hårsprayen?

Jesus är endast ett knapptryck bort!

”Det här företaget, det lever på grund av Guds nåd 100%. Resten är min förtjänst.”
- avd. Man skall icke förringa sin egen insats (i det här fallet 0%).

Tänk på detta nästa gång du stannar till vid ett övergångsställe - frälsningen är tydligen närmare än jag trodde. Yes!

TV-freak?

Jag flyttade nyligen över min hemtelefon till Comhem. Jag hade redan har min bredbandsuppkoppling där och tyckte det vore skönt att få allt på en faktura och dessutom betala varje månad istället för kvartalsvis. Comhem har ju numera även tv-tjänst och om man har abonnemang på två av deras tjänster så får man den billigaste på köpet. Så jag signade upp mig på digital-tv i tron på att jag skulle få tillgång till SVT HD och TV4 HD. När jag kopplade upp grejorna idag så visade det sig dock att så inte var fallet - för att kunna se dessa måste man ha en speciell box och dessutom ett speciellt abonnemang. Jag känner mig faktiskt lite lurad (även om det bara kostar mig 20 kr mer i månaden).

Men eftersom Comhem vill suga så mycket pengar som möjligt av mig, så får jag under tre månader provtitta på hela deras digitala utbud (utom HD-sändningarna då). Så nu sitter jag här med drygt 200 kanaler och försöker fatta hur folk bara orkar titta på så mycket TV. Det kanske här ihop lite med föregående inlägg, men undrar om det inte funkade lika bra när det bara fanns ettan och tvåan? Eller bara ettan. Eller är det bara fler tecken på att det är jag som börjar bli gammal och gnällig?

(OK då, det fanns några tilltalande kanaler även för en gnällig 28-åring; såsom ALLA sportkanaler, History channel, MTV2 och Extreme-channel. Men den dagen provtittandet börjar kosta pengar ringer jag och avbokar alla betalkanaler. Basta!)

Vindar av elitism så här i skolstartstider

Jag har inget lärarjobb att gå till imorgon eftersom det blir färre elever i de kommunala skolorna, som då måste spara pengar. Många ungdomar söker sig istället till de nya friskolor som ploppar upp som svampar överallt. Jag har gnällt om detta förut och tänkte nu gnälla lite mer.

I dagens nätupplaga av Aftonbladet finns ett reportage om hur barn till ledande politiker ratar de kommunala skolorna och istället väljer friskolor. Om makthavarnas avkomma ratar bort det kommunala, vilka ska då vilja gå i dessa? Vad sänder det ut för signaler? Borde det inte ligga i politikernas eget intresse att vårt lands kommunala skolor ska vara tillräckligt bra för att ALLA elevers behov ska kunna bli tillgodosedda i dem - oavsett om man är barn till en svensk politiker, eller akademiker, eller fabriksarbete, eller en irakisk skomakare på flykt?

Varför kan man inte istället satsa mer pengar på den infrastruktur som redan finns istället för att bygga upp två konkurrerande system? Varför kan vi inte satsa på att göra de existerande kommunala skolorna bättre, slagkraftigare och mer konkurrenskraftiga istället för att fortsätta den segregation och besparingshets som idag pågår. Skolan måste fungera som en möterplats där olika idéer och människor möts, inte en plats som bygger grupper av likriktade ungdomar där alla tänker och fungerar enligt samma "mall" och som därigenom leder till en ökad segregering av hela samhället.

I'm comin' home

Så. Efter 18 dagars flängande i Europa har jag nu landat i soffan hemma i Stabby. Skönt!
Men det har varit roliga veckor och många nya trevliga upplevelser och bekantskaper - jag kommer definitivt att återvända till rivieran och gärna till huset i Roquefort le Pins, som var helt underbart. Mitt "entourage" byttes ut några gånger under resan och det har verkligen varit varierat utbud båda boende- och utbudsmässigt, precis som det ska va. Se bilder från mina äventyr här och här.

Men nu är det "vardag" igen och jag måste fixa ett jobb, för att gå arbetslös har jag varken råd eller lust att förbli!


Frida och jag i Pisa.

RSS 2.0