The Carl-Albinz goes craaaaazy...

The Carl-Albinz gjorde igår ett bejublat genrep inför vårt gig på champagnegaloppen @ Snerikes på Valborg; vi spelade på ett disco för utvecklingsstörda och förståndshandikappade. Mycket roligt:Observera killen som glider upp med solbrillor och hörlurar samt hur jag och Carl-Albin försöker elda igång publiken i introt till nästa låt. Som sagt, mycket roligt.

Sluuut på kontot!

Hur fattig kan man bli utan att vara pank? När jag tog ut en hundring i eftermiddags stod följande på mitt kontoutdrag:

Skuld/övertrassering: 95.00 kr

Nu är hundringen slut och jag är därmed helt black. Tur att förrådet fylls på vid midnatt.

Kanske läge att bjuda på en klassiker:


Snowboarddrömmar

Satt i solen vid Sofia kyrka i eftermiddags och läste Transition. Den klassiska snowboardtävlingen King of the hill i Riksgränsen ska visst återupplivas och eftersom jag aldrig åkt i Gränsen så hade det vart kul att dra dit. Men där är redan 7-10 maj och om jag ska upp till Lappland så får det bli i juni när skolan slutat, men då är det ju fotbolls-EM och ja... RIksgränsen får nog tyvärr vänta tills nästa säsong.

Får iallafall bjuda på ett klipp från svunna tider, då jag nyligen precis börjat åka snowboard och det var hur ball som helst. Året är 1991 och Look Trickstick var bland det hetaste man kunde åka på:Skönt att se att dåtidens världselit inte åkte bättre än vad jag gör nu iallafall - så ge mig 16 år så kanske även jag har nått världstoppen (vid 44 års ålder, haha). Men vafan; Shaun Palmer fyller 40 i år och vinner forfarande boardercrosstävlingar så varför inte!? :-D

Berra i Körsbärsdalen

Drog som sagt till Sthlm för att gå på kurs under eftermiddagen och på min promenad mot Östermalm passerade jag Kungsträdgården där de japanska körsbärsträden blommade för fullt. Väldigt vackert:

kungsan

kungsan 2

Smet in på Donken på Hamngatan och hittade en microvågsugn i källaren. Smart tänkte jag, då kan jag värma min matlåda och äta den i solen på Dramatentrappan. Maten var precis lika god som igår (ris och Quornfilé gjord i ugn med senaps/dragon-fraiche, oliver och grädde) och solen/värmen/utsikten gjorde inte det totala intrycket sämre. Hoppas på en fin repris imorrn när jag ska luncha med KJ.

Early bird

Klockan är bara kvart över sju och jag har redan hunnit med en joggingrunda på 8 km. Jag måste säga att jag åter känner mig frisk som fan - förra veckan var tung med mycket rep och träning, men nu känner jag mig utvilad och på tå.
Idag ska jag till Sthlm för kurs i två dagar och när man kommer tillbaka så veckan till hälften avklarad. Känns helt ok.

Akta sig för golddiggers

Tore & Tord (och kameramannen) fick definitivt mina smilband att peka uppåt häromkvällen...

Besök hos dif

Mitt jobb har ett utbyte med en polsk skola och av nån anledning (förmodligen att jag bara har en lektion på tisdagar) så fick jag följa med på utflykt till Skansen och Vasamuséet. Skansen var Skansen (precis som en av scenarbetarna förklarade för mig under en konsert med Laleh förrförra sommaren; "this is fuckin' Skansen man") och förutom björnarna - och framförallt de jättegulliga babybjörnarna - så var det roligast när den fetaste av alla suggor ställde sig och pinkade mitt framför oss och hennes svin till polare glider upp bakifrån och tar för sig av the golden shower. Inte nog att hon drack direkt från kranen, hon slickade även glatt i sig av den fina blandning av urin och gyttja som uppkom på marken under. Mmm, fina grisar.

Jag lyckades även klappa en älg:

älg
Muuu!

Efter en lunch på Solliden stod Vasamuséet på menyn, har inte varit där sedan de byggde om nån gång förra århundradet. Då polackerna fått tag på en polsktalande guide så fick jag, som den historialärare jag faktiskt är, ta över rodret (höhö) och guida de svenska elever som följt med. Jag insåg snabbt att jag inte hade full koll på läget och sprang iväg för att fixa en folder som snabbpluggades i två minuter. Med facit i hand måste jag dock säga att guidandet gick över förväntan och att jag faktiskt kunde mer om det sjunkna regalskeppet och Gustav II Adolfs krig mot Polen än jag trodde. Muséet är helt klart värt ett besök om ni har vägarna förbi!

Lika som bär?image53

Ghosts

Det är lite oklart vad som händer i Los Angeles just nu. Häromdan dök det upp en bild på Robin Finck (f.d. gitarrist i NIN och numera(?) i GN'R) på Trent Reznors blogg med bildtexten

"Welcome back!"

Senare dök det upp ännu en bild på Trent & Robin tillsammans i studion, och dom har uppenbarligen nåt på G. Har Robin slutligen gett upp hoppet om att Chinese democracy någonsin ska komma ut eller vad?

Hursomhelst, i den ändlösa väntan på ChiDem så lyssnar jag gärna på Trents nya instrumentala mastodontverk Ghosts I - IV. Grymt bra, och fet cred till releasesättet: NIN har hajjat att det är torrents som gäller nu för tiden och släppte den första delen av plattan på sin egen hemsida och om man vill höra hela (och samtidigt stödja deras business) så betalar man bara $5 för alla 36 låtar. Mycket smart faktiskt.


nin

Hemma igen

Hade gärna stannat längre:

berra_fria
Frida fick testa mellanölets förtrollade hemlighet.

tommy
Tommy - han med mustaschen.

mellanöl
Mackan och Tommy tog mellanölet till en helt ny nivå i spåret.

tunna
Jag vågade mig ner bland kidsen i parken.

tunna
Tunnan eldades ordentligt varm...

Se fler bilder från helgens äventyr här.

Firar födelsedag i avslappnad fjällmiljö.

image44

Storhogna, kl 19.40, 5 april 2008 - snart 28 år gammal. Solen sken på fjället och alla var glada!

Det var...

...visst någon som glömt betala för domännamnet, därav avbrottet. Men nu är jag betald och tillbaka!

Hade räkningar på typ 10 000 den här månaden (inte konstigt att jag råkade glömma en), och skulle egentligen behöva hålla en låg slöseriprofil resten av månaden. På fredag drar vi dock till fjälls och jag får väl se till göra det bästa av situationen; hä ä bar å åk (och strunta i mat, vin och vidare excesser)!

Har fått min nya egendesignade klocka (alltså, jag gick till Clas Ohlson, köpte ett urverk, tog en gammal gitarr som jag hade hemma och lämnade in det hela till snickeriet på skolan) på plats i köket, den blev grym:

image43

RSS 2.0