Fest igår

hattar
Ingen fest utan rätt klädsel.

trööt
Småbarnspappan/redaktörn höll igång bra, men kroknade lite på slutet.

brööd
Kast med litet formbröd.

vägjobb
Tompa och Mackan jobbade med flera olika utklädnader igår, men det här var nog den bästa.

Påsklov del II

Lite synd att tiden går lika fort som vanligt när man är ledig - veckan är snart slut fastän det känns som om lovet knappt börjat. Jag hade ju tänkt att hitta på nåt och åka på en spännande utflykt nånstans men eftersom man är kommunalt anställd och får lön den 27 så hade jag bara råd att ta mig till Stockholm. Inte fy skam dock; kom hit igår och mötte upp Frida på centralen för vidare transport till stans bästa pizzahak, Primo ciao ciao på Bondegatan. Hade bara käkat frukost innan, så pizzan satt som en rensning i arslet på Pato (observera att pizzerian ligger mitt i bajenland, Shaabans nya hemvist).

Idag väntar lunch med Johan, en fika med Robban och sedan möta upp Kalle och ta honom med till Uppsala för en rejäl catch-up - längesen vi träffades. Fullt upp med andra ord.

Annars har jag som tidgare beskrivits hunnit med att köpa och bygga min nya "mediamöbel" - med lyckat resultat. Nu har det mesta klart för inflyttningsfest på fredag - saknas gör en hylla i arbetsrummet/sovrummet, min specialgjorda gitarrklocka till köket som är inte klar än, uppsydda gardiner, en palm i ett hörn och framförallt lite konst på några väggar. Det sistnämnda jobbar min konstnär med, ty hon ska på kvällens målarkurs lära sig måla av ett fotografi som jag fått välja ut. Spännande!

Hade även Shots and motion på besök i tisdags och vi är nästan klara med en ny, förbättrad version av "Something about Mary" - återkommer när den finns färdig för lyssning.

Bu eller bä?

Håller på att leta tv-bänk och skulle behöva lite hjälp. Vilken skulle ni ha valt; 1, X eller 2?

image38
Observera att alla egentligen ska vara ek-färgade (som den i mitten), 
men det fanns inga bilder på de andra i det utförandet.


Påsklov del I

Ledig från skolan, men fullt på schemat ändå.

Idag:
v 10:00 - Låna mammas bil
v 11:00 - Hämta ett slutsteg på Bullitt
v 13:00 - Köpa spik (misslyckades, butiken stängd)
v 14:00 - Äta mat
v 14:15 - Köpa spik (försök nr II)
v 15:00 - Bjuda mamma och mormor på fika
v 16:00 - Träning
v 17:40 - Äta mat igen
v 18:00 - Repa med Carl-Albinz och öla
   24:00 - SovningSnart lov på hjul

Trots att det var sportlov alldeles nyss är det dags för påsklov på fredag. Mycket trevligt.
Annars går det bra på jobbet och jag trivs mycket bra. Blev inte heller sämre att jag bakvägen fått reda på att både kollegor och chefer är mycket nöjda med mitt jobb. Fast det är ju inte för deras skull jag vill göra en god insats, men jag tror att jag lyckats göra ett gott intryck även på mina riktiga arbetsgivare (eleverna) och jag lär mig ju dessutom nya saker och blir förhoppningsvis en bättre lärare för varje arbetsdag som går...

Har även fått stor hjälp av en mina fordonsklasser som renoverat/mekat i ordning Torkels röda SAAB åt mig (Torkel har en bil men inget körkort och jag får köra bilen tills han får lappen nån gång om tio år, höhö). Igår anlände den sista delen - ett nytt handtag till förardörren och i eftermiddag hoppas jag kunna rulla bilen mot bilbesiktningen.

DJ Happy Hour!

Jag fick se Uppsalas uteliv ur ett helt annat perspektiv än jag räknat med igår kväll. Precis när jag slagit mig ner i soffan hos Guffa för att dricka lite öl ringde Petro och blixtinkallade mig som DJ på Bullitt. På grund av min ekonomiska situation var det bara att sätta sig på jonnen och hojja downtown. Väl på plats blev jag uppgraderad till ölutskänkare och det serverades bärs både till höger och vänster (ty det var lapp på luckan på Bullen igår) samtidigt som jag spelade skivor som aldrig förr. Givetvis uppmärksammades även St Patrick's day och det blev en hel del musik från det tuffa Boston.

bul1 bul2

Bandyfinal + St Patrick = ?

Ujuj, kan bli en hård kväll i Uppsala tonite då två superikulturer möts öga mot öga. Bäst att hålla sig i skinnet. :-)

Fotboll vs. Musik vs. Jobb

Fan, det händer lite väl mycket roliga grejor i början av juni. Foo Fighters spelar i Stockholm, Jimmy Eat World kommer till Hultsfred och Sverige spelar EM. Själv jobbar man...

Måste besöka någon av ovanstående musiktillställningar och just nu ligger nog Hultsfred bäst till, beroende på vilken speldag JEW väljer - konserten i februari gav sjuk mersmak och jag måste få se dem spela "Futures" nångång. I always believe(d) in Futures!

Fotbolls-EM ja, det fortsätter ju trots allt även när sommarlovet startat. Jag fick minst sagt betalt för gammal ost när Max fick tag på biljetter till både Swe - Ryssland och Swe - Spanien, men inte styrde upp några plåtar till mig. :-(
Jag ser det som en ren hämnd från 2006 då jag lyckades styra upp biljetter till Swe - Trinidad, men glömde bort att Max skulle följa med. Haha. Jag kan hursomhelst nöja mig med att följa med ned till Österrike bara för att få njuta av omgivningarna och stämningen. Planen är att åka lite sommarskidåkning på Kaprun också, inte helt fel!

fussball

Mitt nya hem

Efter ett massivt och närmast kaosartat uppdrag är jag slutligen utflyttad från Norby. Skönt.
Har samtidigt varit ganska mån om att komma i fas i mitt nya hem, så det har varit bråda dagar för en Berra.
Men nu börjar även lägenhet bli klar och igår började vi (jag och Frida, senare assisterade av Tomas och Lina) dekorera väggarna:

kartan
I köket fick vi upp en wall sticker från Ferm.
Och nej, jag ska inte sätta nålar på de platser jag besökt.

born in the
Har äntligen fått användning av min suveränt coola originalaffisch från 1984!
I bakgrunden är Frida sysselsatt med att ge Tompa en ny frisyr.

Idag väntar museibesök på Biotopia, uppsömnad av de nya gardiner som jag inhandlat på Hemtex för 180:- (ord. pris 1400 - bra pris!) och sätta upp ett sista vitrinskåp på väggen. Sen ska jag slänga mig i soffan, kolla Sportspegeln, äta glass och andas ut. Puh.

"Det som göms i snö, kommer upp i tö"

P.g.a. av flyttning har bloggandet legat nere, men jag räknar med att vara tillbaka i matchen nästa vecka då jag får eget internet (och slipper nedanstående problem). Själva inflyttandet gick hur smidigt som helst, men utflyttandet.... Uuuh. Ett tag kändes det som om husets förråd av SKRÄP var outtömliga, men med hjälp av Blocket och lastbil lyckades vi till sist få reson på det hela. Åtskilliga kubikmeter prylar har förpassats till de sälla jaktmarkerna och min rygg var på väg gå samma öde till mötes.

Nu är det nästan över och imorgon är det Kent i Gävle. Då ska jag fira med champagne.

Kurt

Sitter vid mitt nygamla köksbord (gammalt bord, ny position) och pustar ut efter en sjukt slitig helg. Men nu är det klart - jag har flyttat! Har iofs lite småprylar kvar uppe i Norby, men det är morgondagens problem. Har dock även lyckats kränga en del grejer, kolla t.ex. "Billiga möbler - sängar, hyllor" och hjälp mig betala lunchen imorrn - kom just på att jag glömt göra matlåda!

Tjuvsurfar på nån grannes nätverk, "Kurt" heter det. Det går ungefär lika fort som man tänker att det borde göra (om man gör ett lsnabbt överslag på Kurt-namnbärarna - knappast några unga hetsiga datanördar va?). Så imorgon är det jag som ringer ComHem och styr upp ett eget Wifi, hoppas att dom kan leverera 24 mbit - det har jag aldrig haft förut. Vroooooom. På tal om datanördar alltså.

RSS 2.0