Repmånad avklarad.

Jag är ganska skitless på att stå i en replokal. Det blev ju, precis som jag förutspådde, mycket av den varan denna månad. Men nu är det över och vi har knåpat ihop en setlist på 27 låtar inför torsdagens gig på Snerikes. Välkomna!

Ge mig tillbaka Posten!

När jag ska skicka eller ta emot paket så får jag bege mig till Stabby Spel och tobak. Det är nästan alltid kö i den trånga butikslokalen där man får trängas bland tipslappar, godishyllor, porrtidningar och outhämtade paket som inte får plats i butikens lager. När man väl kommer fram till kassan blir det etter värre, får då måste man prata med killen bakom disken. Första gången var väl helt ok, men nu för tiden blir jag irriterad så fort han öppnar munnen och hör hans gnälligt dialektala bräkande. Det värsta är dock hans snåla attityd och ständiga malande om att hans bank tar ut 4 kronors avgift på kortköp, vilket leder till att han inte tar emot kortbetalning på postens varor (frimärken och dylikt) utan hänvisar till bankomaten runt hörnet. MEN BYT BANK DÅ FÖR I HELVETE! Vad jag vet så har alla seriösa banker avskaffat sina kortavgifter på senare år; vilket förmodligen skett i samarbete med småhandlarna för att minska kontanthanteringen och rånrisken. Nån som vet hur det egentligen ligger till?

Knivman!

The Bronx kan det där med musikvideos. Knifeman är inget undantag:


Alla bitar har fallit på plats

Så var äntligen vardagsrumsprojektet i hamn. Idag lämnade DHL ett meddelande på min svarare och sa att det fanns ett paket på 14 kg som väntade på mig. Jag hade glömt bort vad vi beställt och fattade först ingenting utan var tvungen att ringa upp och fråga vem som var avsändaren. Då trillade poletten ner och jag drog till DHL:s lager direkt efter jobbet. På grund av en lätt förkylning har jag (utan större ågren) skippat cykeln denna vecka, vilket ju var ganska praktiskt en dag som denna.

Efter att ha svurit en stund lyckades jag bygga ihop fåtöljen och nu står den alltså på plats framför bokhyllan:Nästa projekt är att sälja den gamla fåtöljen (tillsammans med sin magasinerade tvilling) dyrt på Blocket, men det får bli helgens huvudvärk.

Lämna mig aldrig

Diskmaskinen förstod precis hur besviken jag skulle bli om den lämnade mig. 
Så i morse fungerade den precis som vanligt.


Vart tog den vägen, den helgen?

Dom senaste två dagarna har gått alldeles för fort, förmodligen för att jag hela tiden haft något på gång. Gick ut starkt med att försöka frysa ihjäl på en blåsig golfbana i lördags förmiddag, men gav upp efter nio hål och gick hem. Positivt var iaf att axeln höll för golfspel.

Efter lite träning var jag och Frida bjudna till Nina och Snippe där det bjöds på smarrigt käk och planering inför sommarens USA-tripp. Jag passade på att bryta mitt återfunna hälsotänk och blandade friskt med mat, godis, vin och öl. Svullandet fortsatte sedan under söndagen med ännu mer godis och pizza. Ska bli skönt att dra och ut springa lite imorrn efter jobbet, jag mår fan mycket bättre när jag har tid (och ork) att röra på mig...

För idag hade jag varken tid eller ork. Vi hade bestämt träff vid studion kl. 11 för att spela in för-produktion till Shots-plattan. Det tog en stund att komma igång, men när vi till slut fick upp ångan så satte vi alla 10 låtar på tape. Nu blir det till att lyssna och anteckna synpunkter inför att den "riktiga" inspelningen börjar i slutet av maj.

När jag kom hem halv sju nåddes jag av beskedet att diskmaskinen havererat. Helvete! Huset bästa manick får bara inte ge upp sådär och jag försökte genast laga. Men efter en timmes felsökning (där jag bla konstaterade att den fick vatten och kunde lämna ifrån samma vatten) gav jag upp och imorgon är det jag som ringer till Electrolux och begär service eller reklamation.

Men först måste jag sova, blev alldeles för lite av den varan föregående natt.

Dagens ord: Triptyk

Påskpysslet är äntligen färdigt! Resultatet blev en jättetuff akryltriptyk i rött, vitt och svart som nu hänger på plats ovanför teven i vardagsrummet:Triptyk
1) (i fråga om förh. i antikens Rom) om hopfällbar skrivtavla bestående av tre sammanfogade skivor. 2) i sht konstvet. i (ä.) kyrkobyggnad, om med (tematiskt sammanhållna l. samhöriga) målningar l. skulpturer försett altarskåp bestående av fast mittparti o. två smalare flyglar.
3 ); äv. allmännare, om tre med varandra (i fråga om tema(n) l. motiv) samhöriga (o. som en enhet tänkta l. uppfattade) målningar osv.


Bad hair days

Jag har ju tidigare beskrivit hur bångstyrigt mitt hår blir efter schampoonering. Och i min jakt på den perfekta surffrillan (inför sommarens äventyr) har jag nu åter stött på patrull: tydligen blir mitt hår allt självlockigare ju äldre jag blir. Det kan man väl leva med tänker ni, men nu är det så att jag får en lock mitt i pannan som alltid krullar till sig och jag ser enligt Frida "ut som Minotaurus". Och det verkar inte hjälpa hur mycket jag än vaxar eller använder mössa för att platta till och raka ut.


Hjälp!

Tjejdäng i Gökloppet

Igår ställde jag upp i min första längdskidtävling sedan Vasaloppet 2003. Vi har ju spenderat påsklovet på klassisk längdskidmark i Åsarna (på 80-talet känd som Guldbyn med invånare som Wassberg och Mogren) och man måste ju ta seden dit man kommer. Tävlingen gick av en stapeln i grannbyn Kvarnsjö och kallades Gökloppet. Egentligen var det väl mest menat som ett slags jippo eller familjefest, men det fanns även de som tog utmaningen på allvar och startade tidigt för att få så kalla och bra spår som möjligt.

Vi dök upp vid 11-snåret och anmälde oss i bygdegården för att få en nummerlapp. Spåren hade börjat blivit lite halvsaggiga i den strålande solen och jag hade två dagar gammalt klister under laggen - inte de allra bästa förutsättningar för att åka fort direkt. Helt ouppvärmd ställde jag mig på startlinjen och började staka som en dåre. Banan var knappa 5 km och ganska flack. Skidorna gled dock bättre än jag trodde och jag beslutade mig för att fortsätta köra hårt. Mjölksyran var väldigt nära några gånger, men jag höll mig i skinnet och lyckades slippa gå in i väggen. 16 minuter och 13 sekunder senare gick jag i mål. Innan jag fått tiden menade Roger på att om jag åkt under 16 minuter så var jag snabb, och som den sörlänning jag är så var jag faktiskt ganska nöjd med vad jag presterat.

Senare på eftermiddagen, efter att Frida och jag kommit tillbaka från en soldränkt dag i Klövsjös backar, fick jag reda på att min tid var den fjärde bästa totalt. Trots att fjärde platsen alltid är den mest retliga kände jag mig faktiskt ganska nöjd. Sedan fick jag höra att det var en tjej som vann, med en åktid på dryga 14 minuter. Som kille borde jag (enligt gängse normer) givetvis inte acceptera att få stryk av en tjej i tävlingssammanhang, men med tanke på att hon tidigare i vinter tagit silver i junior-VM och har en rad medaljer från SM så känner jag mig faktiskt lite bättre till mods. Och killen som kom tvåa hade även han en massa erfarenhet från mästerskap av olika slag. Men nästa år kommer jag tillbaka och då ska jag fan vara snabbast (och dessutom ha nyvallade skidor och stå på startlinjen prick klockan 10). Gökloppet 2010 - ur spår!


Precis efter målgången var jag faktiskt lite sliten...


Med mössan käckt på svaj och håret på ända. Måste även
styra upp mer dreggel i skägget tills nästa år - det ger pondus.


Kusinman Roger, syssling Nathalie och Fågelben.

Tjall bakom spakarna

Det var en gång en kille som drog ut på snöskoter klockan halv åtta på kvällen. Allt gick tip-top och han flög fram över vidderna, ibland i hastigheter upp emot 100 km/h. Men när killen kom fram till kraftledningsgata och skoterspåret svängde runt en stolpe kom han för långt ut i lössnön och välte skotern över sig. I en timme försökte han välta tillbaka maskinen för hand, men insåg till slut att det inte skulle gå. Då lyfte han på sittdynan och fann en vinsch som lätt hjälpte honom att få skotern på rätt köl. Men när han skulle komma upp på spåret igen körde skotern fast och han kom varken framåt eller bakåt. Det började bli väldigt mörkt nu. Han försökte desperat vinscha skotern bakåt (tillbaka upp på spåret), men det fanns inget träd att fästa linan i och till slut gav han upp och ringde efter hjälp.

Han vankade av och an för att hålla värmen (det var inte så kallt ute, men han var så fruktansvärt svettig efter allt lyftande och svetten kallnade snabbt). Efter en halvtimme såg han ett ljussken långt bort i skogen. Det var den snälle Roger som tagit på sig snöskorna och pannlampa och knallat en kilometer ut i skogen till undsättning. Roger har varit med förr och med honom bakom spakarna var skotern snart tillbaka på spåret. Det visade sig att man inte kunde vinscha en snöskoter bakåt utan alltid måste hitta ett träd framför och vinscha samtidigt som man kör framåt.

Halv elva var killen hemma igen, och efter en dusch sjönk han ner i soffan med en värkande rygg och bloggade om hela händelsen. Killen i texten vill vara anonym, men låter hälsa att han skäms ganska mycket och lovar sig själv (och Roger) att inte köra mer skoter på ett tag. Påsklov II

Jag och Frida spenderar några dagar hos min kusin Mias familj i Åsarna. Här finns allt man behöver för ett aktivt påsklov: två mil till skidbackarna i Klövsjö, några hundra meter till längdspåret och skotern parkerad utanför dörren.


Nej, det är inte en svartvit bild, vi hade bara lite otur med vädret igår.


Jag, patron (Roger) och den s.k. björnfittan.


Vi drog på skotertur till Åsarnas gamla kyrka. Jag får egentligen inte köra 
skoter på mitt körkort, men eftersom ett förarbevis är tre gånger så dyrt 
som böterna tar jag mig vissa friheter. Det får det fan vara värt.

Påskpyssel

Vi har haft en tom vit vägg hemma sedan vi flyttade in i lägenheten för drygt ett år sedan.
Frida har hela tiden lovat att ta sig an utsmyckningen av den och när vi var i Göteborg passade vi på att köpa tre stora taveldukar till ändåmålet. Målet var att måla på påsklovet och i två dagar har hon nu härjat på vardagsrumsgolvet med pensel, svamp och ett gammalt CSN-kort i högsta hugg. Två av tavlorna är i princip klara och jag ser fram emot att vi kan ha vernissage inom kort.

Ett litet hörn av tavla n:r 1:


Påsklov!

Första riktiga påsklovsdagen gick i solens tecken och har varit väldigt varierad. Dagen inleddes med 6.6 km morgonpromenad (jag har mätt med Eniros nya mätfunktion) innan det var dags för årets första frukost på balkongen:Det var så himla varmt att vi blev kvar på ballen hela förmiddagen och jag läste ut "På liv och död" (boken om Svullos depression och självmord). Kl. 13 gjordes break för en inbokad hårklippning, men sedan återvände jag hem till balkongen och mer bokläsning. Började läsa "Svensk maffia" som jag köpte billigt på bokrean men tror att den kommer få stryka på foten inom kort då Fogelströms stadserie anländer på posten inom kort...


Grymt läge.

Framåt kvällen körde jag ett intervallträningspass och lite träning i bostadsrättsföreningens gym innan det var dags att försöka färdigställa sista Shotslåten i Carls studio på Starbreeze. Men istället för att vara produktiva blev vi sittande med en krånglande dator och får istället försöka få klart alla delar av låten i repan imorrn. Nu börjar visst Sportnytt.

Repmånad del III: Rutinerat lättölshäng i huvudstaden

Var i Stockholm och repade med Outbreak igår. Eller snarare med de tre femtedelar av bandet som orkat pallra sig dit. Trots att vi högst repar en eller två gånger om året har vi inte lyckats samla hela gruppen på typ fem försök nu. Märks dock att man spelat dom där låtarna några hundratals gånger - de flesta sitter faktiskt på första försöket. Våra 15 år i gamet har tydligen givit en viss rutin...

Efter repet drog jag och Kalle in till Söder och mötte upp med Christian för en bit mat. Hade egentligen planerat för en helkväll i Stockholm, men på grund av ett tight schema tog jag bilen och då fick det bli lättöl och tidig hemgång för min del. Eller tidig och tidig; ankom inte hemmahamnen förrän kl 01 efter att först ha varit på fest och sedan rullat vidare till Strand där Love is all lirade. Sammanfattningsvis en skön i dag (årets varmaste) i gott sällskap.

Turnédrömmar

Snodde ett foto från en gammal bekant på facebook. Det är från Roskilde 2003 och Satirnine ska precis kliva upp på campingscenen. Stockholmsbandet var mitt första turnéledar/roddarjobb och det här gigget var ett av de största vi gjorde tillsammans. Jag längtar efter att få dra ut på turné igen och hoppas att det dyker upp något roligt "feriejobb" i sommar. Men ännu mer längtar jag ju faktiskt på att få turnera med eget band igen. Oavsett vad som inträffar så är det nog själva känslan jag vill åt - att vara på väg nånstans. Tycker Fredrik Wikingsson sammanfattade det ganska bra i senaste numret av Kupé:

"Lyx för mig är den där tågkupén med plats för fyra i x2000:s förstaklassvagn. Jag och Filip mår aldrig bättre än där inne, med en kasse öl, fördragna gardiner, min iPod, en resehögtalare och så är vi på väg ner till Göteborg."


Idag finns varken min dåliga hållning eller Satirnine kvar, tänk vad tiden går...

Tågrånare från Solna

Så såg Gnaget till att även årets återtåg spårade ur för Leksand. Men det känns faktiskt som att det kvittar, det är ju faktiskt roligare att vinna en serie (allsvenskan) än att komma sist i en annan (elitserien) och åka ur.

Sthlm

Åkte till Stockholm med några elever idag. Vi besökte riksdagen, kollade på högvakten, käkade på Pizza hut och gick i affär. Precis som jag minns att man gjorde på den tiden då jag gick i skolan - allt var sig likt. Förutom en sak:

Dagens debatt i riksdagen handlade om samkönade äktenskap och i en replik tog en socialdemokratisk kvinna upp hur barn till ensamstående ända fram till 40- och 50-talen ofta kallades "horungar" och något om hur samma problematik kunde uppstå idag om inte riksdagen klubbade igenom den nya lagen. Ni skulle ha sett mina elevers ögon när de hörde riksdagsledamoten säga "horungar", enligt dem typ det absolut värsta man kan kalla varandra. Som tur är så klubbades ju lagen igenom och därmed slipper vi väl förhoppningsvis även horunge-problematiken...

Passade även på att slå till på en ny snowboardjacka som jag gått och kikat lite på under vintern, så nu blir det inte bara Frida som blir finklädd i backen till påsk:

Jackan har snyggt mönster som inte riktigt framgår.
Försök åka ikapp mig så får ni se!

RSS 2.0