Jag vill bli sjuk!

Jag har inte varit sjuk sedan i september tror jag. Jag har klarat mig från förkylningar, feber, snuva, halsont och vinterkräkhelvetet - trots att ovanstående farsoter smugit runt mitt hem och arbetsplats i flera omgångar. Det har varit väldigt, väldigt skönt, men jag börjar få onda aningar nu...

Om två veckor sitter jag på ett flyg till Milano och Alperna och det skulle va så in i helvete tråkigt om jag blev sjuk innan eller under resan. Fy. Det bästa vore att få det överstökat så att jag slipper oroa mig i två veckor till.

Avd. Gitarrbögeri

Jag köpte ju effektlbord för några veckor sedan. Fick en del, helt välförtjänta, kommentarer om att bordet såg lite tomt ut. Så när det rullade in lite pengar på företagskontot slog jag till på lite nya pedaler. Det blev en volympedal från Ernie Ball och en Boss RE-20 (reverb och delay). Ser fram emot nästa rep och återkommer då med nya bilder på bordet!Frayday

Upptäckte att en av de senaste årens favoritskivor fått en uppföljare - en webrip av The Frays självbetitlade album finns hos piraten. Den är nu laddad iPoden och jag ämnar promenera de 12 kilometrarna till jobbet, bränna av veckans sista lektion och sedan dra ner på stan och käka lunch med Max.

Helgen är fullproppad av olika aktiviteter, men eftersom jag just haft två ganska slöa dagar är jag laddad och redo.

Friluftsdag

Bowlade, käkade och ölade med jobbet igår kväll. Fick retfullt många nior på bowlingen. Borde bowla oftare faktiskt, anyone?

Idag är det frliuftsdag och jag är stationerad vid Sunnerstabacken. Ska precis ner i källarförrådet och hämta boardbagen. Kan bli en helt ok, men ganska isig, dag på jobbet. Och imorgon har jag ju bara en lektion, så det är i princip redan helg. Tjoho!

The beta goes on

Till Fridas förtret tillbringar jag fortfarande en del lediga stunder på betapet.se och ligger för närvarande på +1500 i rank. Tveka inte att höra av er om ni vill bli utmanade!

Söndagsmiddag: Quesadilla

Ända sedan jag var i USA första gången har jag varit torsk på mexikansk mat. Amerikanska snabbmatskedjan Taco Bell har en massa smarriga grejor på menyn och godast är nog deras quesadilla. Rätten består som bekant av ett vikt tortillabröd med ost och salsa som gräddas/steks tills osten smälter och brödet får en spröd yta. Mmm...

Quesadillas serveras på en rad restauranger i Sverige och jag har varit en frekvent beställare (på bl.a. O'Learys och Broken i Åre), men det är tyvärr ganska bleka kopior som erbjuds - inte i närheten av den krämighet som återfinns på Taco Bell. Jag har givetvis även försökt återskapa en perfekt quesadilla på hemmaplan och kom förmodligen ett steg närmare sanningen den dag jag testade att ha i cremé fraiche mellan bröden...

Under semestern i sommar är det jag som bedriver underrättelseverksamhet mot Taco Bell för att verkligen finna hemligheten bakom deras krämiga quesadilla. Tills dess tycker jag att ni borde testa mitt nuvarande recept, för det är faktiskt riktigt gott:
  • Ingredienser: Quornfilé, stort tortillabröd, cremé fraiche, salsa, stark riven ost, sallad, avocado, tomat, rödlök, gurka, nachos
  • Marinad: Tacokrydda, olja, soja
  1. Skiva quornfiléen och marinera bitarna. Stek sedan till bitarna får lagom yta.
  2. Smeta cremé fraiche och salsa på halva tortillabrödet och lägg dit de stekta quornbitarna. Strö rikligt med ost över och vik sedan brödet dubbelt så att det blir format som en halvcirkel.
  3. Stek lätt på båda sidor i lagom varm panna tills brödet fått yta och osten smält.
  4. Servera med den smarriga salladen och garnera med nachos, cremé fraiche och salsa.

Kommer inte berget till Muhammed, får väl Muhammed komma till berget

Lördagsplaner

Genomförda:
1. Frukost
2. Kollat vintersport
3. Läst bok

Kvar att göra:
1. Fortsätta kolla vintersport
2. Börja kolla tredje säsongens Dexter
3. Gå ner på stan med Frida
4. Köpa öl
5. Träna
6. Äta lunch
7. Utvärdera Carl-Albinz setlist genom att se valborgsgiget tillsammans
8. Dricka öl
9. Äta middag
10. Spela skivor på Bullitt
11. Sova gott

HAHAHAHA

Trogna läsare kanske minns mitt gnäll om det där förbannade IKEA-taket. För er som inte sett kåken så kan jag berätta att det är Uppsalas största tak; mer eller mindre ett hav bestående av takduk. Grabbarna på takfirman har jobbat sedan i somras med att lägga det och en nyhet som denna får mig nästan att kissa i byxorna av skadeglädje. Jag ska genast ringa och fråga när dom ska börja riva upp skiten och börja om på ny kula...

Livförsäkring

Jag passade på att besöka Malin på Alpingaraget och köpte ett lavinsäkerhetspaket med transceiver, spade och sond igår. Förra året lånade jag Torkels sändare, men eftersom han följer med till Italien i år så tyckte jag det var lika bra att styra upp en egen. Den var inte gratis, även om snälla Malin gav mig ett mycket bra pris, men jag hoppas att den kommer vara värd sina slantar om olyckan är framme. Peppar, peppar.


Även en transceiver måste ta igen sig mellan åken...

Rockbjörnen

Jag och Frida spenderade kvällen i huvudstaden. Vi käkade middag på Primo med Kalle & Frida och gick sedan till Cirkus och Rockbjörnengalan. Kvällens bästa framträdanden stod Lykke Li och Erik Hassel för. Lykke Li slog så hårt på sin tamburin så jag ett tag trodde att hon skulle göra sig illa = kul att se. Erik Hassel är visst nån up & coming-snubbe som tillsammans med en gitarrkollega spelade ett roligt potpurri av hits från 2008. Lisa Miskovskys tappning av sin gamla hit Lady Stardust var också ganska fin, men inte särskilt nyskapande. Kvällens sämsta borde va "Kicken" (trummis i The Poodles) som skulle agera sidekick (höhö) till Per Sinding-Larsen, men som spelade otajt, trist och tappade trumpinnar i helt fel ögonblick. Pinsamt.

Och så har jag fortfarande inte förstått mig på Markus Krunegård. Och inte Idolprodukterna Amanda Jenssen och Ola heller för den delen.

Hej hej gubbar

Det bor en man i 60-årsåldern i mitt hus som jag sprungit på titt som tätt. Vi har förråd bredvid varandra i källaren och under min inflyttning var jag ganska frekvent där nere och av någon anledning var han också det. Tror han sa nåt om att han renoverade köket (varför han då höll till i källaren är oklart). Men hursomhelst; innan jul mötte jag honom i trapphuset och han hälsade "God jul" och avslutade med "tack för att du finns". Bara sådär. Jag blev lite ställd, men tyckte det var ganska trevligt. När jag morgonen efter skulle cykla till jobbet mötte jag honom i källardörren och han kontrollerade att jag hade lyse fram och bak på cykeln.

Idag träffade jag av en händelse McAttack strax utanför huset och vi gjorde sällskap en bit på trottoaren. När vi kommit till min port kom Gubben rusandes och sa till Mackan: "I den här stan cyklar vi faktiskt med lyse!". Det visade sig senare att Gubben mött Mackan längre upp på gatan och redan påtalat detta en gång varpå McAttack svarat nåt lite halvspydigt (lägg till i beräkningen att det var första gången M gick utanför dörren efter två dygn med vinterskräcksjukan). Mackan erkände att han kanske borde haft lyset på och visade Gubben hur fint hans cykel kunde lysa. Det borde vem som helst (utom kanske snuten) ta som en fullgod "ursäkt".

Men Gubben nöjde sig inte med det och höjde istället rösten och började prata om att man måste föregå med gott exempel och så vidare och hur han sett en massa föräldrar som cyklar utan lyse med sina barn till skolan. Gubben blev alltmer påträngande och arg och det var nog tur att det var Mackan och mig han gav sig på - grabbar som hellre drar än ställer till onödigt trubbel. Mackan ställde helt sonika cykeln utanför porten och följde med mig upp i trappan för att slippa gubbtjyven. Det sista vi hörde var hur gubben öppnar porten och skriker "I den här fastigheten använder vi cykelstället!!!".

Att folk bara orkar...

"Tja!"

Om någon morsar på mig i korridorerna här på skolan har jag märkt att jag ofta svarar med ett "Tja!" eller "Tjaba!". Två riktigt skabbiga hälsningsfraser från 90-talet. Usch och fy! Jag måste lära mig att antingen åter använda ett klassiskt "Hej!" eller "Tjena!" eller ett modernt "Shuu!".

Klärvoajanta värmlänningar och galna snubbar

Ibland måste man förnya sig lite och inför gårdagens skivspelande bad jag Hellvis, dj-kollega och vän från Karlstad, om lite nya låttips. Han skickade över personliga favoriter, bl.a. en Misfitslåt jag aldrig hört talas om förut, "Dig up her bones". Gissa vilken första önskningen för kvällen blev? Den så klart. Och när samma låt dessutom blev efterfrågad av ett annat sällskap någon halvtimme senare blev jag ännu mer konfunderad. Har Hellvis sänt ut spioner till Uppsala eller vad är det som händer?

Måste även passa på att publicera denna lilla skidfilm. Gillar speciellt första tricket, när åkaren tappar skidorna redan i upphoppet:


Bättre lyssna till den sträng som brast än att aldrig spänna bågen

Baksidan av mitt högra lår (eller hamstring som den heter på utrikiska/gymspråk) har plågat mig sedan i somras och såg det som signal att jag dels borde träna den mera och framförallt börja stretcha efter att ha rört på mig. Jag och McAttack har varit ganska duktiga under hösten och kört ett benpass i veckan. So far, so good.

I onsdags gav vi oss på skivstången och körde benböj samt utfall. Jag kände redan efteråt hur jäkla bra det tog och var nästan avdomnad i benen på kvällen. Igår hade jag svårigheter att ta mig ur sängen och kände hur det spände i baksidan. Idag är hela låren angripna av träningsvärk och jag linkar fram som en gammal gubbe. Men den som är med i leken får leken tåla - på onsdag kör vi igen!

TGIF!

Jag har bara en lektion på fredagar, så jag kan stämpla ut redan vid lunch och ägna eftermiddagen åt diverse ärenden istället; träna, handla, städa, diska etc. Fridas bror och hans nya dam kommer hit på middag ikväll och efter kl 22 återfinns jag bakom baren/skivspelarna på Bullitt. Förra veckan fick jag önskemål om att avsluta kvällen med "Picture", men hade den tyvärr inte - ikväll är problemet åtgärdat och uppdraget kan slutföras. Det är en bra låt; även om Kid Rock är en pajas av rang och gitarrsolot är surt:Har tidigare annonserat en viss skepticsm mot att flyga. Men när flygbolaget som ska mig till USA i sommar igår nödlandade i Hudsonfloden andades jag ut - olyckan borde betyda att US Air har fyllt årets kvot av missöden och att jag därmed slipper bli inblandad in något liknande. :-)

Chinese democracy - igen och igen

"We’re launching with a monumental campaign"

Så skrev GN'R´s managers Irving Azoff (roligt efternamn) och Andy Gould i ett pressmeddelande i slutet av oktober, inför släppet av Chinese Democracy. Vad hände sen? Inte mycket.

Några låtar spelades på radio och släpptes som singlar via iTunes, någon låt dök upp i ett tv-spel och hela skivan kunde provlyssnas på MySpace. Men inga officiella intervjuer, ingen video och framförallt inga turnédatum. Axl dök i och för sig upp på några internetforum och var förvånansvärt öppen med saker och ting (bland annat sa han att en video till "Better" typ var klar, men...). Läste häromdan att plattan sålt 500 000 i USA. Det är ju en hel skivor, men förmodligen hade det varit många många fler om skivbolag och managers styrt bättre promotion.

Som det framgår här ovan så följer jag en del forum men jag blir bara irriterad när jag läser nu för tiden. Det forum jag följt mest genom åren har förvandlats till en propagandamaskin som inte tillåter något ifrågasättande runt Axl och hans nya band och ingen vågar sticka ut hakan och riskera att bli utslängd eller censurerad av moderatorerna. Chinese democracy på rikt helt enkelt. Usch.

Hår von HelveteAtt spara ut hår är en kamp ibland. Särskilt när man måste schampoonera det. Jag hatar schampoo, eftersom mitt hår goes bananas efteråt. Så länge det är blött är det helt ok, och känns onekligen ganska fräscht, men så fort det torkat ser jag ut som en rakpermanentad Bruno K Öijer. Allt detta medför givetvis att jag endast tvättar håret i yttersta nödfall, samtidigt som jag sänder tacksamma tankar till den som uppfann hårvaxet.

Förhoppningsvis är han tacksam tillbaka - jag har ju en hel del barr att kladda ner.

Influensa?

"Ny influensaepidemi på gång, värre än nånsin" säger dom på nyheterna. Är det nu jag ska få igen för att jag klarade mig ifrån både förkylning och vinterkräksjuka på jullovet? Men TV-inslaget säger också att epedimin ska peaka i februari (när jag ska till de sydeuropeiska fjällen) - så om jag ska bli sjuk så är det väl lika bra att få det överstökat.

Frida är hemma från "skolan" med halsont idag, bara att avvakta och invänta mitt eget öde.
Tills dess är handspriten min bäste arbetskamrat.

Berra goes The Edge

Gitarreffekter har aldrig riktigt varit min grej. Jag har typ haft en wah-wah och en stämapparat. Tills nu. Satsningen på Shots kräver fetare ljud och på vägen hem från jobbet häromdan impulsköpte jag ett pedalbord på Börsen. Nu återstår bara att fylla bordet med allehanda pedaler, för just nu ser det ganska tomt ut:


Datorlös

Om ni undrar varför det inte händer så mycket här för tillfället så beror det på Macoteket.
För knappt en månad sedan lämnade jag in min dator på reparation, då jag upptäckt sprickor i chassit. Frida har haft liknande sprickor sedan tidigare och reparationen gick då på garantin.

Igår knallade jag dit och frågade efter datorn och det visade sig att den kommit tillbaka från service. Bra. Men när jag tittade närmare på den såg jag att dom bytt ut fel grejor. Sprickorna fanns fortfarande kvar och istället hade jag fått ett nytt tangentbord - vilket inte var trasigt då jag lämnade in den. Det var bara att lämna in maskinen igen, denna gång med löfte om förtur, och hoppas nu att det jag slipper vänta ännu en månad tills jag får tillbaka den igen.

"Du tronar på minnen från fornstora dar"För snart 10 år sedan var jag ski-bum och pissoaren på Tegetornet var min vardag. Den skulle ju städas varje morgon. Skönt att se att man kommit nånstans här i livet - men ändå fylls jag av stor saknad när jag återvänder.

Det må ha hänt en hel del i mitt huvud sedan 1999 men i backen är allt det samma: jag åker samma linjer, hoppar i samma hopp och vet precis vart jag ska ta vägen hela tiden. Det är helt enkelt lika barnsligt rolig varje gång. Därför saknar jag det.

Uppdaterat: Frida har lagt upp bilder från vår fjälltripp.

Förra årets lista

Snodde frågorna från Hellvis blogg:

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har köpt en lägenhet. Och så åkte turnésovbuss (nightliner) genom Europa.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Gav inga.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja. Och en blev Mammas nya kille (plastfarsa).

4. Dog någon som stod dig nära?

Ja, indirekt – Fridas farmor gick bort innan jag lärt känna henne särskilt väl.

5. Vilka länder besökte du?   

Danmark, Tyskland, Belgien, Frankrike, Schweiz, Österrike, Monaco & Italien

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?

Mer snö på vintern och längre sommar.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Sjukt dåligt på att komma ihåg datum, men jag hade en lite hektisk dag i början av augusti då jag var på bröllop i ett regnigt Falun, körde bil till Arlanda över natten och landade i solstolen vid poolen utanför Nice strax innan lunch. Det var en märklig dag.

8. Vad var din största framgång 2008?
Jag fick äntligen ut min lärarexamen.

9. Största misstaget?

Att jag inte gick med i A-kassan i januari.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Inte särskilt sjuk, men har haft problem med höger lårbaksida och en envis axelskada.

11. Bästa köpet?

Alpresan med Johan & Mackan i februari. Och min lya.

12. Vad spenderade du mest pengar på?

Lägenheten, resor och mat.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, bl.a. när jag slapp jobba vidare på taket och börja som lärare igen.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?

Lyssnar på ”Viva la vida” as we speak. Annars är det nog ”Vamos Ala Svullos Latinos”.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Första 8 månaderna: Gladare.
Resten: Lite ledsnare/bittrare

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Gått med i A-kassan och sluppit jobba på taket.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Druckit sprit.

18. Hur tillbringade du julen?

Hos Frida, hos pappa, hos mamma och avslutade den med några vänner på stan.

19. Blev du kär i år?
Ja. Kärare!

20. Hur många one night stands?

Icke.

21. Favoritprogram på TV?

På spåret & Californication.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Jag ogillar att hata.

23. Bästa boken du läste i år?
Hårt mellan Män som hatar kvinnor och Slash-biografin.

24. Största musikaliska upptäckten?
”Smokers outside the hospital doors” med Editors

25. Något du önskade dig och fick?
Ja, att Frida flyttade in här hemma.

26. Något du önskade dig men inte fick?

Så är det väl alltid… ”You can’t always get what you want, but if you try sometimes, you just might find – you get what you need”

27. Årets bästa film?
No country for old men

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jag var i Storhogna tillsammans med några av mina bästa vänner och njöt av en underbar ljus vårvinterdag på fjället.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Om jag hade fått stanna kvar som gymnasielärare hade det varit nästintill helt perfekt år.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Ganska tillbakalutad.

31. Vad fick dig att må bra?
Coors light dök upp på glasbanken

32. Vilken kändis var du mest sugen på?

Axl Rose

33. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Ööh. IPRED tror jag. Eller den lokala skoldebatten.

34. Vem saknade du?
Ruket.

35. De bästa nya människorna du träffade?
Oj, haha, det borde nog ha varit T(I)NC eller de trevliga människorna jag bodde hos i Österrike.

36. En värdefull läxa du lärt dig i år?

Gå med i A-kassan och ge fan i spriten.

37. Citera en sångtext som summerar ditt år:
”The past is told by those who win,
My darling, what matters is what hasn’t been”
-- Jimmy Eat World

RSS 2.0